Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада канадського містечка заборонила закидати жінок камінням і носити паранджу

Світ навколо нас 6352 перегляди

Опубліковано - 9.02.2007 04:58 | Всі новини | Версія для друку

Влада канадського містечка заборонила закидати жінок камінням і носити паранджу
Влада канадського містечка заборонила закидати жінок камінням і носити паранджу
Квебекське містечко Ерувілль (Herouxville) прийняло “Кодекс Норм Поведінки Жителів Міста”, хоч ні слова про іммігрантів в ухваленій частині Кодексу немає, всі газети, ТБ, партії й земляцтва чомусь називають цей програмний документ “Кодексом Поведінки для Іммігрантів”.

В Ерувіллі (160 км на північний схід від Монреаля) із населенням 1300 чоловік проживає лише одна сім'я іммігрантів.

Серед маси положень, які ухвалив місцевий муніципалітет, в Ерувіллі тепер заборонено:

- Ходити вулицями і їздити в громадському транспорті з обличчям, закритим хусткою. Виключення - свято Хеллоуїна, коли дозволено носити таку хустку на голові.

- Заборонено вимагати відкриття молитовних місць поза церквою й особистим помешканням (удома).

- Заборонено давати додатковий час відпочинку і додаткові дні працівникам для справляння молитов, постів і іншого. Хочеш поститися вдень, - постись, - твоя особиста справа. В особистий час.

- Заборонено протестувати проти Різдвяної Ялинки в державних закладах. Це сторічна традиція. Не віриш у Христа - твоя справа. Не став ялинку вдома. Але не вимагай її прибрати із громадського закладу.

- Заборонено протестувати проти споживання їжі, якщо санепідемстанція та інші органи не перешкоджають через питання охорони здоров'я. Не їси свинину, - ніхто тобі її до рота не має права впихати, але забороняти її споживати тим, хто її любить, - не можна!

- Заборонено порушувати права жінок, зокрема, побивати їх камінням, закутувати в паранджу і т.д.

- Заборонено носити зброю в школу - включаючи "церемоніальні ножі". (У деяких містах сикхи в суді відстояли це право для своїх дітей. Кодекс життя в місті має право встановлювати місто, якщо Конституція не говорить зворотнє. Конституція не дозволяє приносити ножі в школу).

- Заборонено обмежувати поведінку інших, якщо тобі щось у їхній поведінці не подобається, але вони не порушують закон (наприклад, пояснює Кодекс, не можна вимагати зафарбовувати вікна в спортзалі, якщо навпроти розташоване молитовне місце, і тим, хто править молитву, не подобається спортзал, - ніхто вам не заважає зафарбувати власні вікна).

- Заборонено не підкорятися жінкам-поліцейським, якщо ти чоловік.

- Заборонено відмовлятися від лікування, якщо ти жінка, а лікар - чоловік.

І т.д.
Муніципалітет Ерувілля
Муніципалітет Ерувілля
Публічне оприлюднення Кодексу спричинило ефект бомби, що розірвалася. Квебек “на вухах”. Інтернет-сайт містечка перевантажений. Тільки цього тижня добровольці надали йому новий хостинг, бо на сайті щоденно по 120 тисяч відвідувачів заходили ознайомитися з Кодексом.

Минулої суботи 25 муніципалітетів оголосили про розгляд Кодексу Ерувілля як основу для своїх дій. Одне маленьке селище вчинили по-сільському просто: - “А чого там розглядати. Ми люди сільські, ми ваших політик не розуміємо. Нам Кодекс подобається. Ми тут в таверні зібралися й прийняли його для себе без змін за 5 хвилин”.

Прем'єр Квебека заявив, що сподівається, що інші муніципалітети прикладу Ерувілля не послідкують. Опозиція заявила, що це тривожний дзвінок суспільству - пора перестати відвертатися.

Президент Мусульманської ради Монреаля Салам Елменіаві засудив дії міської влади Ерувілля, заявивши, що вони відкинули міжрасові стосунки на десятиліття в минуле. Він назвав їх продиктованими дешевими стереотипами й невіглаством стосовно ісламу.

Проте член міської ради Андре Друїн, який є автором цих правил, вважає, що вони не є расистськими і що їх публікація цілком виправдана. "Ми запрошуємо до себе в країну людей різних національностей, культур і сексуальних орієнтацій, але при цьому ми хочемо, щоб вони поважали і поділяли наш спосіб життя", - говорить радник.

На думку Друїна, багато конфліктів, що відбуваються через зіткнення різних культур, роблять такі правила корисними і необхідними. Не так давно суддя в Торонто наказав прибрати різдвяну ялинку з площі, щоб не кривдити нехристиян.

Проведене однією з монреальських газет опитування показало, що 59% жителів Квебека визнають наявність у них тих або інших расистських настроїв.

За іншим опитуванням - 95% жителів Квебека висловилися за “Кодекс Норм Поведінки Жителів Міста”.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.