Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість киян не задоволені стабільно поганими умовами життя “під патронатом” Попова

Громадська думка 7881 перегляд

Опубліковано - 12.08.2013 14:13 | Всі новини | Версія для друку

Більшість киян не задоволені стабільно поганими умовами життя “під патронатом” Попова
Більшість киян не задоволені стабільно поганими умовами життя “під патронатом” Попова
Більше половини киян не задоволені своїм життям, свідчать результати дослідження компанії Research&Branding Group, яке проводилося в період з 25 червня по 5 липня.

Соціологи повідомили, що в плані соціального самопочуття ситуація в Києві влітку 2013 року в цілому повторює загальнонаціональні тенденції: трохи більше третини киян (38%) в цілому задоволені своїм життям, тоді як більше половини опитаних (56%) в цілому не задоволені своїм життям.

При цьому дослідження показало, що більш високий рівень задоволеності життям відзначається у вікових групах до 30 років (61%) і до 40 років (42%).

Крім того, оцінюючи зміни життя в столиці за останній рік, 47% киян не відзначили суттєвих позитивних чи негативних змін, або вважають, що столичне життя взагалі не змінилося.

Research&Branding Group відзначає, що при цьому практично така ж кількість жителів столиці (42%) відзначила загальне погіршення ситуації в місті за останній рік.

Цікаво, що більше половини респондентів до 30 років схильні характеризувати зміни у столиці як "ситуацію, яка в чомусь покращилася, а в чомусь ні", тоді як респонденти, старші 40 років, більш схильні вважати, що ситуація в Києві за останній рік погіршилася ( зокрема найчастіше погіршення відзначали респонденти у віці 50-54 роки - 54%).

"У цілому влітку 2013 року для Києва характерний досить високий рівень електоральної активності: 54% киян цікавляться темою виборів міського голови, а 72% декларують готовність взяти участь у голосуванні", - йдеться в повідомленні.

Опитування також показало, що інтерес до теми виборів міського голови практично не змінюється залежно від статі і віку респондентів. Так, в плані готовності взяти участь у голосуванні найбільш високий показник відзначається у віковій групі до 30 років (76% точно або швидше за все будуть голосувати), тоді як серед інших вікових груп цей показник нижчий.

При цьому одним із важливих критеріїв того, яким повинен бути міський голова, для половини киян є його незалежність (відсутність прив’язки як до влади, так і до опозиції).

Цікавий і той факт, що половина жителів столиці (51%) вважають, що міський голова Києва повинен бути не провладним, не опозиційним, а незалежним. Опозиційного мера в столиці хотіли б бачити 8% киян, а провладного - 5% жителів столиці.

За результатами цього ж дослідження, наразі Віталій Кличко є абсолютним лідером симпатій киян, велика частина яких саме його хотіла б бачити міським головою і готова за нього проголосувати.

Як відомо, Попова, на відміну від його попередників, Президент призначав на посаду голови КМДА не за результатами виборів міра, а на власний розсуд.

Опитування показують, що більшість киян не задоволені станом справ у місті та діяльністю голови КМДА Олександра Попова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.