Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Британський кухар показав з чого насправді робляться гамбургери «Макдональдс»

Охорона здоров`я 13647 переглядів

Опубліковано - 12.08.2013 15:34 | Всі новини | Версія для друку

Британський кухар показав з чого насправді робляться гамбургери «Макдональдс»
Британський кухар показав з чого насправді робляться гамбургери «Макдональдс»
Шеф-кухар Джеймі Олівер недавно виграв битву проти однієї з найбільших мереж швидкого харчування в світі. Олівер показав з чого насправді зроблені гамбургери «Макдональдс», а фірма оголосила, що змінить свій рецепт.

Згідно з твердженням Олівера, яловичий жир "промивають" в гідроксиді амонію, а потім додають у гамбургер. Без цього процесу, відповідно до презентації кухаря, їжа вважається непридатною для споживання людиною, пише на своїй сторінці в ЖЖ користувач Inetmakers.

Шеф-кухар і телеведучий Джеймі Олівер, який почав війну проти індустрії швидкого харчування, говорить наступне: "В принципі, ми беремо продукт, який насправді підходить тільки для собак, але після цього процесу, може стати придатним і для людини".

Крім низької якості м’яса, гідроксид амонію шкідливий для здоров’я, при цьому сам процес Олівер називає - "процесом додавання кольору".

"Навіщо розумній людині годувати своїх дітей м’ясом з аміаком?", - запитує кухар, який веде війну проти індустрії швидкого харчування.

В одній зі своїх передач, Олівер демонструє дітям як робиться фарш із залишків м’яса (жиру, шкіри і внутрішніх органів) з використанням амонію.

При цьому використання гідроксиду амонію вважається частиною "виробничої процедури", яка схвалена Міністерством сільського господарства США, а споживачі можуть і не знати, що хімічні компоненти знаходяться в їх їжі.

На офіційному сайті McDonald’s стверджується, що компанія здатна виготовляти настільки дешеві гамбургери, так як через свої значні закупівлі, вона може купувати м’ясо по найбільш низьким - гуртовим цінами. Крім того, там сказано, що фірма прийняла рішення про зміну рецепту не у зв’язку з кампанією Джеймі Олівера.

Взагалі Джеqмі Олівер великий молодець, але його боротьба на загал полягає в тому, щоб люди знову почали готувати їжу власноруч, так як у тій же Британії, де він проводив експеримент, виявилося, що 100% населення якогось містечка взагалі самостійно не готують, тільки розігрівають напівфабрикати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.