Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чернівецькі телевізійники просять Президента звільнити Папієва через блокування роботи телеканалу

Скандал Регіон: Чернівецька область 10474 перегляди

Опубліковано - 13.08.2013 16:56 | Всі новини | Версія для друку

Чернівецькі телевізійники просять Президента звільнити Папієва через блокування роботи телеканалу
Чернівецькі телевізійники просять Президента звільнити Папієва через блокування роботи телеканалу
Колектив чернівецького приватного телеканалу ТВА звернувся до Президента України Віктора Януковича з вимогою звільнити із займаної посади голову Чернівецької облдержадміністрації Михайла Папієва, який, на переконання телевізійників, відповідальний за блокування мовлення каналу.

Про це йдеться у листі трудового колективу телеканалу до Президента.

«Ми звертаємось до Президента України Віктора Януковича з проханням дати гідну оцінку діям підлеглих та ухвалити рішення про відставку голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва. Спочатку неприхована травля, а згодом і відкрита війна, яку веде державна адміністрація з незалежними ЗМІ на Буковині, не повинні залишитись поза увагою та без відповідальності. У протилежному випадку ми схильні думати, що незаконні дії Ваших підлеглих стосовно телеканалу санкціоновані, а це означає, що в Україні розпочалась ганебна кампанія, метою якої є контроль над регіональними мовниками та знищення свободи слова", - йдеться в листі.

Працівники телеканалу також закликали "покласти край репресіям і дати журналістам можливість працювати". "ТВА знищують жорстоко і наполегливо. У глядачів відбирають право на альтернативну інформацію. Журналістів залишають без роботи. Це страшні і реальні факти, про які ми, Вікторе Федоровичу, не мовчатимемо за жодних обставин і говоритимемо, якщо не з екранів телевізорів, то з вулиць свого міста і своєї країни», - йдеться у листі до Януковича.

Керівництво ТВА наголошує, що відновлення мовлення телеканалу блокується Чернівецькою обласною державною телерадіокомпанією (ОДТРК), у приміщенні якої розташоване обладнання ТВА, за вказівкою обласної влади.

У свою чергу гендиректор ОДТРК Любові Годнюк повідомила, що облдежтелерадіокомпанія не має ніякого відношення до припинення мовлення даного каналу, а усі питання щодо виходу в ефір ТОВ «ТРК «ТВА» - технічні.

Водночас, у державному концерні РРТ, який забезпечує роботу телекомунікаційного обладнання приватного каналу, повідомили, що готові до відновлення роботи комутатора ТВА, єдине, чого бракує – погодження керівництва ОДТРК.

Як повідомлялося раніше, чернівецький телеканал ТВА припинив своє мовлення 23 липня внаслідок пошкодження ретрансляційного обладнання через коротке замикання. При цьому було пошкоджене лише обладнання ТВА, технічний персонал якого не допускають до релейної, що знаходиться в приміщенні облдержтелерадіокомпанії.

Державна і приватна телекомпанії розділяють одну частоту мовлення – 34 канал.

2 серпня депутати Чернівецької облради від Партії регіонів звернулися до Нацради з питань телебачення і радіомовлення з пропозицією, якщо ТВА не зможе відновити мовлення, оголосити конкурс на його частоту або ж передати її в розпорядження обласної державної телерадіокомпанії.

6 серпня колектив чернівецького телеканалу ТВА звернувся з відкритим листом до голови Представництва ЄС в Україні Яна Томбінського з проханням втрутитися у ситуацію з блокуванням роботи каналу.

8 серпня керівники опозиційних фракцій Чернівецької обласної ради виступили з вимогою зустрічі з головою Чернівецької облдержадміністрації Михайлом Папієвим з приводу ситуації навколо блокування роботи телеканалу ТВА.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.