Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна зберегає вірність “РосУкрЕнерго”. Янукович завітав у “Ітеру” випити кави

Економіка 8247 переглядів

Опубліковано - 15.02.2007 10:49 | Всі новини | Версія для друку

Україна зберегає вірність “РосУкрЕнерго”. Янукович завітав у “Ітеру” випити кави
Україна зберегає вірність “РосУкрЕнерго”. Янукович завітав у “Ітеру” випити кави
Україна не веде переговори про зміну оператора постачань імпортного газу, повідомив віце-прем’єр міністр з питань паливно-енергетичного комплексу Андрій Клюєв після засідання Кабміну, коментуючи журналістам інформацію, яка з’явилася у ЗМІ, про можливу заміну в цих постачаннях компанії “РосУкрЕнерго” на “Ітеру”.

"Поки офіційні переговори ні з ким не ведуться", - сказав Клюєв.

Прем’єр-міністр Віктор Янукович 12 лютого зустрівся з головою ради директорів ТОВ “Ітера” Ігорем Макаровим.

Під час зустрічі вони обговорили основні напрямки діяльності групи в Україні і перспективи спільних проектів в енергетику. Після цього в ЗМІ з’явилася інформація про можливості участі “Ітери” в постачаннях газу на Україну.

Ітера до 2003 року була оператором транспортування туркменського природного газу в Україну. В даний час українські компанії групи торгують газом українського видобутку в незначних обсягах.

Після "газової війни" між Україною і РФ наприкінці 2005 - початку 2006 р. було прийняте рішення перейти на ринкові відносини в розрахунках за російський газ. У результаті переговорів, єдиним постачальником всього імпортного газу в країну стала компанія “РосУкрЕнерго”.

Міжурядову Угоду про визначення РосУкрЕнерго єдиним посередником у постачанні газу в Україну прем'єр Янукович підписав у 2004 р.

24 жовтня 2006 року РосУкрЕнерго та УкрГазЕнерго підписали доповнення до Договору закупівлі-продажу природного газу від 2 лютого 2006 р. на 2006-2010 р.

Відповідно до цього документу, визначена ресурсна база постачань середньоазіатського газу в Україну в 2007-2009 р. в обсязі 55 млрд кубометрів щорічно, що цілком відповідає потребам української економіки в імпортному газі. У 2007 році ціна постачань середньоазіатського газу складає 130 доларів за 1000 кубометрів.

Варто зазначити, що раніше віце-прем’єр-міністр України з питань ПЕК Андрій Клюєв в ефірі “Радіо Свобода” заявив про те, що Кабінет міністрів відмовиться від послуг посередника-монополіста “УкрГазЕнерго” та обіцяє вже в наступному році повернутися до контрактів, що були підписані у 2003-2004 р. прямо між “Газпромом” і НАК “Нафтогаз України”.

Крім того, російська компанія “Ітера”, що до 2003 р. була оператором транспортування туркменського газу від кордону з Туркменістаном і Азербайджаном до кордону Росії з Україною, заявила про намір повернутися на український ринок.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.