Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Феномен “Укрзалізниці”: при пікових пасажиропревезеннях, при відсутності інфляції і підвищених цінах на квитки - збитковість зростає

Зона економічного дива 18241 перегляд

Опубліковано - 16.09.2013 15:13 | Всі новини | Версія для друку

Феномен “Укрзалізниці”: при пікових пасажиропревезеннях, при відсутності інфляції і підвищених цінах на  квитки - збитковість зростає
Феномен “Укрзалізниці”: при пікових пасажиропревезеннях, при відсутності інфляції і підвищених цінах на квитки - збитковість зростає
Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») за січень - серпень 2013 збільшила збитки від пасажирських перевезень на 1,4 % - до 3,9 млрд грн, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомила прес-служба «Укрзалізниці».

Згідно з повідомленням, близько половини від загальної суми збитків - 2,25 млрд грн склали збитки від перевезення пасажирів у поїздах приміського сполучення. Збитки від перевезення пасажирів поїздами далекого прямування склали 1,6 млрд грн. Послуги пільговикам склали близько 416,9 млн грн , з яких компенсовано лише 30% - 125,1 млн грн.

Заборгованість перед залізницями за перевезення пільгових категорій громадян становить 291,8 грн.

«Усі негативні фінансові результати «Укрзалізниця» покрила за рахунок власних доходів від вантажних перевезень. Разом з тим, за наявності державної дотації на вирівнювання цін , витрачені кошти можна було б витратити на довгострокові капітальні вкладення» , - йдеться в повідомленні «Укрзалізниці».

У відомстві також зазначили, що існуюча ситуація, коли пасажирські перевезення стабільно показують негативний фінансовий результат, у тому числі через високі інфраструктурних витрат, тарифів нижче собівартості перевезення, і значного зносу рухомого складу, не сприяє залученню інвестицій у галузь. «Укрзалізниця» неодноразово підкреслювала необхідність підтримки на державному та місцевому рівнях у питаннях оновлення пасажирського рухомого складу, забезпечення потреби пасажирів у перевезеннях, а також необхідність існування і дії компенсаторного механізму покриття збитків перевізника, надає послуги перевезення за тарифом , нижче собівартості», - зазначають у відомстві.

Як повідомлялося раніше, «Укрзалізниця» в січні- червні 2013 року зазнала збитків від перевезення пасажирів на суму майже 3,5 млрд грн.

Разом з тим, проект плану капітальних інвестицій на 2013 рік, який «Укрзалізниця» подала на розгляд Міністерства інфраструктури, передбачає виділення в цьому році 2,7 млрд грн державного фінансування на оновлення парку пасажирського рухомого складу.

Через систематичне невиділення коштів на оновлення пасажирського рухомого складу «Укразлізниця» прогнозує скорочення можливостей залізниці з перевезення пасажирів протягом найближчих п’яти років в 1,5 рази - з 60,5 до 40 млн пасажирів.

При цьому відомство продовжує за власні кошти реалізовувати програму розвитку швидкісного руху, модернізувати інфраструктуру, виплачувати кредити, ремонтувати вокзали, перевозити пасажирів за зниженими тарифами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.