Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ковток морської води здатний захистити від виразки і раку шлунка

Охорона здоров`я 13632 перегляди

Опубліковано - 30.09.2013 10:22 | Всі новини | Версія для друку

Ковток морської води здатний захистити від виразки і раку шлунка
Ковток морської води здатний захистити від виразки і раку шлунка
Ковток морської води може піти на користь шлунку, знизивши ризик утворення виразки і навіть раку. Щоправда, цю воду потрібно брати з глибини не менше 200 метрів, - як з’ясували дослідники з Університету Тайваню.

Вчені запросили групу добровольців взяти участь в експерименті, що вимагає регулярно вживати взяту на великій глибині морську воду. Дослідники розраховують, що ця рідина вб’є бактерії Helicobacter pylori, якими на різних етапах життя заражається до 40% всіх людей, повідомляє Medikforum.ru.

Саме Helicobacter pylori є головною причиною розвитку виразки шлунка. У багатьох людей ця бактерія поводиться безпечно, але приблизно в 15% випадків вона викликає виразки, руйнуючи оболонку шлунка і дозволяючи шлунковому соку роз’їдати тканини, що відкрилися.

Пошкодження оболонки шлунка також призводить до утворення регулярних нападів нетравлення. У довгостроковій перспективі це збільшує небезпеку розвитку раку шлунка - одного з найбільш смертоносних різновидів пухлин.

Як правило, жертвам болів у шлунку, що є носіями Helicobacter pylori, прописують антибіотики і ліки для зниження виробництва шлункової кислоти - інгібітори протонної помпи. Але останнім часом стали з’являтися різновиди бактерій, що володіють стійкістю проти ліків. Крім того, обидва типи медикаментів викликають серйозні побічні ефекти, включаючи головні болі, діарею, запаморочення і нудоту.

Наука припускає, що морська вода може стати альтернативною ліків. Дослідження на тваринах, проведене в японському Kochi Medical School, показало, що взята з глибини морська вода після видалення з неї солі скоротила кількість бактерій. До цих пір незрозуміло, чому токсичною для бактерій виявляється саме «глибока вода». Можливо, це пов’язано з високим вмістом в ній кальцію, калію і магнію.

У плині нового дослідження на Тайвані половина з 60 пацієнтів будуть пити по 200 мл морської води 4 рази на день, а друга половина - звичайну воду. Через 2 тижні вчені порівняють результати. Якщо вони виявляться переконливими, то очищена від солі морська вода зможе стати поширеним засобом профілактики проблем з шлунком.

До речі, всім відомий простий засіб боротьби із печією і розладами шлунку - це звичайна харчова сода. Саме очищена від солі морська вода має яскраво виражені лужні властивості, - як і водний розчин звичайної соди. А в лужному середовищі бактерії Helicobacter pylori гинуть.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.