Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Правозахисники заявляють, що МВС примушує “Укрзалізницю” збирати інформацію про пасажирів

Скандал 6700 переглядів

Опубліковано - 4.10.2013 11:40 | Всі новини | Версія для друку

Правозахисники заявляють, що МВС примушує “Укрзалізницю” збирати інформацію про пасажирів
Правозахисники заявляють, що МВС примушує “Укрзалізницю” збирати інформацію про пасажирів
Міністерство внутрішніх справ України наполегливо пропонує “Укрзалізниці” вносити в квиток пасажира окрім ПІБ ще й паспортні дані.

Про це йдеться в листі начальника департаменту транспортної міліції, інформує Українська Гельсінська спілка з прав людини.

У документі йдеться про те, що міліціонери хочуть у своїй роботі скористатися досвідом Росії та Білорусі, та вносити дані з проїзних документів усіх пасажирів до спеціалізованої пошукової системи.

Проведення таких дій вони мотивують необхідністю захисту українців від міжнародного тероризму та бажанням здійснювати "автоматичний пошук осіб, які представляють оперативний інтерес".

Правозахисники припускають, що обов’язкове зазначення паспортних даних – лише перший етап в створенні бази даних пасажирів.

Оскільки, відповідно до досвіду Російської Федерації далі в квиток планується вносити дату народження, стать, громадянство, вид маршруту (без пересадок чи транзитний).

Варто зазначити, що особами, які становлять для держави оперативний інтерес, можуть стати політики, правозахисники, журналісти та громадські активісти.

Ознайомившись з листом МВС також можна припустити, що подібний документ став підставою зазначати в квитку прізвище та ім’я особи, зазначають у спілці.

як повідомлялося раніше, 1 жовтня було закрито доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції, ведення яких здійснюється державним підприємством Держінформ’юст. Реєстри забезпечують діяльність Державної реєстраційної служби, Державної виконавчої служби, органів юстиції і нотаріусів.

Колектив Держінформ’юсту заявив про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції.

В той же час у Мін’юсті повідомили, що збій системи викликаний "технічними проблемами". Згодом у міністерстві виявили, що відбулось несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерного обладнання, автоматизованих систем та комп’ютерних мереж міністерства юстиції, що призвело до блокування інформації.

Міліція відкрила провадження за фактом втручання у комп’ютерну мережу мін’юсту.

Згодом, за повідомленням Міністерства юстиції, станом на 20.00 3 жовтня роботу Державної виконавчої служби України відновлено на 100%, - Державної реєстраційної служби України – на 95%.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.