Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Смертник-терорист на українському кордоні: розповідь очвидця

Надзвичайна подія 8471 перегляд

Опубліковано - 7.10.2013 10:45 | Всі новини | Версія для друку

Смертник-терорист на українському кордоні: розповідь очвидця
Смертник-терорист на українському кордоні: розповідь очвидця
Чоловік, який влаштував вибух на кордоні України з Росією, намагався вирватися будь-якою ціною, розповів постраждалий прикордонник Руслан Божко.

Коли ж він зрозумів, що його не відпустять, то вирішив підірвати себе.

"Коли ми відшукали в машині кавказця, він поводився адекватно, показав паспорт, навіть перепросив, що проштрафився. Каже, замерз, ліг на сумки, сховався під пледом і заснув. Вже в кімнаті для доглядів чоловік почав помітно нервувати. А коли почув, що ми викликали підкріплення, у нього здали нерви, рвонув до дверей", - пояснив 32-річний потерпілий газеті КП в Украине.

За його словами, тоді невідомий дуже розлютився, спробував кинутися на прикордонників з кулаками, а потім дістав предмет, схожий на мильницю, і почав ним розмахувати. Тоді прикордонники побачили на предметі детонатор і спробували заламати чоловікові руки, але той притиснув предмет до живота і підірвався.

"Стан постраждалих залишається важким, у них дуже серйозні поранення. Рани дуже складні, пошкоджені практично всі м’язи, тіло всіяне рваними ранами. Стан поранених стабілізувався, але все ще важкий", - прокоментували в Держприкордонслужбі.

Серед основних версій слідства: тероризм; злочинець-втікач; заздалегідь запланований напад на прикордонників. Джерела додають, що особа загиблого все ще не встановлена​, ним міг бути злодій в законі, який потрапив в країну нелегально.

Співрозмовники з прокуратури розповідали, що невідомий, який підірвав себе на кордоні України з Росією, затриманий з паспортом 31-річного росіянина, мешканця міста Чегем в Кабардино-Балкарії.

Раніше співробітники Держприкордонслужби затримали чотирьох громадян Молдови, які перебували в мікроавтобусі разом з невідомим, який підірвав себе на пункті пропуску Бачівськ у Глухові Сумської області.

Як повідомлялося раніше, 4 жовтня у пункті пропуску Бачівськ Сумської області порушник кордону підірвав себе і двох прикордонників. За даними відомства, з Росії на в’їзд в Україну прибув мікроавтобус з молдавською реєстрацією з чотирма пасажирами - громадянами Молдови. Під час огляду був виявлений ще один чоловік, який ховався в салоні. Під час додаткової перевірки в кабіні паспортного контролю затриманий привів у дію невідомий підривний пристрій.

Після цього Державна прикордонна служба України ввела посилений режим охорони українсько-російського кордону.

Зараз прикордонний пункт працює в штатному режимі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.