Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві горів головний корпус Аграрного університету. Версія міліції - підпал

Надзвичайна подія Регіон: м.Київ 9636 переглядів

Опубліковано - 27.10.2013 22:28 | Всі новини | Версія для друку

У Києві горів головний корпус Аграрного університету. Версія міліції - підпал
У Києві горів головний корпус Аграрного університету. Версія міліції - підпал
У Києві загорівся центральний корпус Національного університету біоресурсів і природокористування України на вулиці Героїв Оборони, 15.

"Виклик надійшов о 17:07. Пожежі привласнена найвища категорія складності. За попередніми даними, в одному з корпусів аграрного університету на четвертому поверсі горить актовий зал", - повідомив прес-секретар управління ДержНС Києва Світлана Водолага.

На місці події працювало 20 пожежних автомобілів. Інформація про потерпілих не надходила.

Під час прибуття пожежників на місце події, вогнем вже було охоплено близько 800 кв. м площі. Полум’я поширилося до півтора тисячі кв. м.

У прес-службі відзначили, що гасіння вогню ускладнюється тим, що у конструкцій будівлі дерев’яні перекриття. Крім того, за попередніми даними, у цьому корпусі велися будівельні роботи із застосуванням лакофарбових матеріалів і газоелектрозварювання. Тому не виключено, що причиною спалаху могла стати іскра, що виникла під час зварювальних робіт.

Станом на 20:00 вогонь у палаючому будинку аграрного університету вдалося локалізувати. А о 21:30 пожежу було ліквідовано.

Міліція вважає пожежу в аграрному університеті в Києві підпалом

Поки це попередня версія причин великої пожежі в столиці

За фактом пожежі в будівлі Національного університету біоресурсів і природокористування України відкрите кримінальне провадження.

Як повідомила «Вістям» речник столичної міліції Ольга Білик, провадження відкрито за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

А рятувальники кажуть, що за попередніми даними пожежа виникла через будівельних робіт. Про це повідомила спікер ДержНС Києва Світлана Водолага. За словами охоронців вузу, до 14 годин сьогодні тут йшли ремонтні роботи саме в актовому залі.
Таким був головний корпус до пожежі...
Таким був головний корпус до пожежі...
Хоча вогонь локалізовано, корпусу завдано значної шкоди - обвалилося перекриття між дахом, а також 4 і 3 поверхом. "Мій кабінет знаходиться на 2 поверсі, я сподіваюся, що хоч там щось вціліє", - сказав ректор.

На 3 і 4 поверсі було багато комп’ютерів з документами. Вони всі пропали у вогні. Очевидці кажуть, що пожежники приїхали без достатньої кількості техніки. У них не було машин, які б подавали воду з рукава на 4 поверх, тому рятувальники стояли і чекали коли під’їде техніка, а вогонь тим часом розгорявся, адже перекриття в будівлі дерев’яні.

Проте, за словами спікера ДержНС Києва Світлани Водолаги, пожежні відразу приступили до гасіння. "Вони почали працювати зсередини. Однак гідранти тут погано працюють, а вогонь був такої сили, що рятувальникам довелося вийти назовні. Можливо, комусь і здалося, що хтось погано спрацював. Спочатку приїхали пожежні машини з районного відділення, але незабаром сюди підтяглася техніка та з інших районів, "- прокоментувала Водолага.

За словами ректора, ще вчора в актовому залі, звідки, схоже, і почалася пожежа, робочі лакували підлогу і вели роботи на даху. У будівлі проходить великий ремонт, вуз готувався до 115-річчя. З завтрашнього дня вся адміністрація переїде у навчальні корпуси, тут, швидше за все, будуть робити ремонт.

Тим часом, як раніше розповів ректор університету Дмитро Мельничук, на нього було написано вісім скарг до прокуратури колишнім співробітником вузу. "Днями мені прийшов папір, де було написано, що всі звинувачення на мою адресу виявилися неправдивими і все закрито", - сказав Мельничук.

Неофіційно співробітники вузу кажуть, що давно йде війна за землі аграрного університету. Їх багато як у Києві, так і під Києвом і в Криму. За їх словами, тут, в Голосієво хочуть побудувати котеджі. Сам ректор чутки коментувати не хоче. "Нехай розбираються органи", - повідомив він.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.