Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецьких журналістів залякують. Міліція, як зазвичай, - імітує активність

За право людини Регіон: Донецька область 7370 переглядів

Опубліковано - 31.10.2013 10:35 | Всі новини | Версія для друку

Донецьких журналістів залякують. Міліція, як зазвичай, - імітує активність
Донецьких журналістів залякують. Міліція, як зазвичай, - імітує активність
Міліція Донеччини не може знайти тих, хто погрожує кільком місцевим журналістам. Їх залякують смс-ками, дзвінками на мобільний телефон, за ними стежать, вчинюють напади.

Журналісти наголошують на тому, що вони зазнають тиску через свою професійну діяльність. А правоохоронці запевняють, що ретельно розслідують всі заяви про тиск на представників медіа.

Найгучніша історія тиску на журналістів Донеччини пов’язана із Віталієм Сізовим та Олексієм Мацукою. Обидва вони працюють в інтернет-виданні «Новини Донбасу», а Олексій, крім того, що пише матеріали, є ще головним редактором сайту.

Він почав отримувати електронні листи з погрозами, а його колега Віталій Сізов помітив стеження за собою. До їхнього офісу намагалися вдертися невідомі. Все це вони пов’язують зі своєю професійною діяльністю, адже переслідування почалися тоді, коли редакція дізналася про підтримку двох грантових проектів. Це проект із журналістських розслідувань та створення програми про ЛГБТ-спільноту в Донецькій області. Журналісти побоюються, що міліція не зможе вийти на винуватців. Віталій Сізов пояснює випадки тиску на журналістів, які останнім часом почастішали, в тому числі наближенням президентської кампанії.

Необов’язково вже на когось нападати чи бити, можна спробувати дискредитувати джерело інформації

«Соціальні мережі дозволяють доносити швидко інформацію. Якщо раніше міг пройти тиждень, поки дійде інформація до обласного центру з маленького міста. Тепер все це в режимі он-лайн. Плюс, можливо, вже починається виборча компанія президента, і багато місцевих політиків починають нервувати та трохи підчищувати медіаландшафт, з’ясовувати можливості та реакцію суспільства. Медіа вже використовують не лише журналісти, влада зрозуміла, що це можна використовувати для дискредитації журналістів. Необов’язково вже на когось нападати чи бити, можна спробувати дискредитувати джерело інформації», – констатує Віталій Сізов.

Схожий скандал трапився і в місті Торезі, де є популярним сайт «ПроГород», який редагує журналіст Ігор Абизов. У нього трапився конфлікт із комунальниками. Ігор Абизов стверджує, що за ним та його колегами стежать, його навіть побили та постійно погрожують. Все через негативні публікації про якість надання комунальних послуг у місті. Такі послуги у Торезі віднедавна надає приватна структура.

«До нас в місто прийшло приватне підприємство, яке підмінило собою ЖЕК. Але прийшли вони неправильно, з бандитськими методами спілкування з людьми та персоналом. Ми зробили кілька публікацій з приводу їхніх договорів, страйків їхніх працівників, бо вони не платять людям гроші. А господар цього підприємства ще не вижив з 90-х та сильно ображається на такі публікації в ЗМІ. Приїжджали, залякували. Силовими методами та адміністративними. Двічі вирізали кабель. Почали переслідувати журналістів. Зловили мене в місті, намагалися вивести на провокацію, потім побили несильно. В інтернеті розмістили купу неадекватного бруду, що ми організація СС, вбиваємо бабусь та ґвалтуємо дітей. Це все триває і понині», – розповів Ігор Абизов.

Супержурналіст із Тореза просто піариться - міліція

Зі свого боку, Ігор Дьомін, голова прес-служби МВС у Донецькій області, прокоментував Радіо Свобода обидва випадки. Він вважає, що Ігор Абизов таким чином «просто піариться» в Торезі, намагаючись зробити свій сайт популярним.
А випадок із «Новинами Донбасу» і справді серйозний, однак поки міліція винних не знайшла, хоч і робить усе можливе.

«Погоджуюсь, мали місце факти. Ми вживаємо необхідних заходів, щоб встановити винних. А по цьому супержурналісту з міста Тореза – це людина-проблема, яка раніше працювала в міліції. Він просто знає, куди треба йти та звертатися. Під офісом багато машин, а він пише заяву, що це за ним стежать. 13 заяв він написав. З них 90 відсотків без обґрунтування. Але по всіх 13 заявах проводиться перевірка», – запевнив Ігор Дьомін.

Тим часом погрожували в смс-ках власному кореспондентові тижневика «Дзеркало тижня» на Донеччині Євгенові Шибалову. Євген також звертався до міліції, однак автора послання теж не знайшли.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.