Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Івано-Франківську збирають євроінтеграційний Майдан

За право людини Регіон: Івано-Франківська область 11364 перегляди

Опубліковано - 22.11.2013 11:29 | Всі новини | Версія для друку

У Івано-Франківську збирають євроінтеграційний Майдан
У Івано-Франківську збирають євроінтеграційний Майдан
Чотири намети на Вічевому майдані в центрі Івано-Франківська розгорнули учасники акції протесту проти згортання курсу на євроінтеграцію.

З вечора сюди прийшло кілька десятків молодих людей, здебільшого студентів прикарпатських вишів.

Біля наметів – прапори України і Євросоюзу, а на натягнутій між ліхтарями мотузці – від руки написане гасло на кількох аркушах паперу «Ми» «за» «ЄС».

Учасники ініціативи «Франківчани за ЄС» поширюють листівки з таким текстом: «Франківчанин, українець, робітник, студент, школяр, службовець! Виходь на Вічевий і не барись! Асоціацію з ЄС захисти! Вислови свою позицію! Чекаємо вже! Стоїмо з ночі! Такі ж, як і ти! Ходи до нас!».

За словами учасників акції, вони переконані, що місце України – в Європі і засуджують дії уряду, спрямовані на призупинення процесу підготовки до підписання угоди з Євросоюзом.

Депутат обласної ради Василь Попович до третьої години ночі стояв на Вічевому майдані. За його словами, «Україна прийшла до тієї межі, за якою не може бути нейтральною. Якщо ми не йдемо до Європи, то йдемо до Росії».

Народний депутат попередніх скликань Роман Ткач прийшов на Вічевий майдан «не як політик, а як звичайний громадянин». «Це якраз той момент, коли кожен собі повинен сказати, що я хочу. Я хочу бути в цивілізованій Європі, я вибираю завтрашній день. І якщо кожен так собі скаже, то нас будуть мільйони», – переконаний Василь Ткач.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.