Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хлібна війна?

Коаліція «С.Р.А.К.А» 6391 перегляд

Опубліковано - 5.03.2007 19:36 | Всі новини | Версія для друку

Хлібна війна?
Хлібна війна?
Чотири найбільші підприємства Волинської області підняли ціни на хліб і хлібобулочні вироби в середньому на 8% (від 6 копійок до 15 копійок).

Хлібовиробники зростання цін називають економічно обґрунтованим і пояснюють його підвищенням вартості борошна, повідомляє 5 канал.

У той же час місцева інспекція з цін вже почала моніторинг підприємств, які обумовили подорожчання хліба. Законність збільшення цін буде з’ясовано остаточно через 10 днів.

За словами начальника Держінспекції у Волинській обл. Тараса Куйбиди, підстав для підозри в зловживаннях у підприємств немає.

"На сьогоднішній день інформації щодо зловживань цими підприємствами, я ще не маю. Однак протягом десяти днів буде завершено системний аналіз і тоді будуть зроблені висновки. Хоча на сьогоднішній день тільки цього року за моніторингами, які проводила в Україні інспекція, уже половина областей піднімали ціни", - сказав він.

Крім того, керівники інших волинських хлібозаводів і приватних пекарень не виключають, що незабаром теж збільшать вартість своєї продукції.

Раніше експерти уже висловили припущення про те, що в Україні може подорожчати хліб. Про це, зокрема, заявив президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко.

За його словами, подорожчання зерна - це світова тенденція, "і Україна, як частина цього глобального світового ринку, звичайно, знаходиться під впливом цього процесу". Разом з тим Козаченко не зміг спрогнозувати, коли саме, і наскільки може подорожчати хліб.

"Не думаю, що буде різко відбуватися подорожчання хліба, але він дорожчати буде. І дорожчати буде не тільки хліб, але і сільськогосподарська продукція", - зазначив експерт.

Раніше президент Української зернової асоціації (УЗА) Володимир Клименко заявив, що в можливій перспективі підвищення цін на хліб в Україні відсутній "пшеничний фактор".

Він пояснив, що в собівартості хліба ціна зерна складає 1/2 . "І коли сьогодні говорять, що через збільшення вартості зерна, ціна хліба виросте в 3 рази, це значить, що тонна пшениці повинна коштувати 4800 гривень/т. Є десь у світі такі ціни на пшеницю?" - поставив риторичне запитання Клименко.

Ціни на хліб в Україні залишалися відносно стабільними з січня 2006 року.

Від “Аратти”: втім, ми абсолютно не здивуємося, якщо, зрозуміло, за “світовими тенденціями” розпочнеться стрімке зростання цін на хлібо-булочні та макаронні вироби.

Така вже особливість більшовицької влади: хлібна монополія, яку старанно вибудовували Ленін і Сталін. А що змінилося в Україні із часів Голодоморів? Чи на хлібному ринку створено конкурентне середовище? Чи виробник має вибір із альтернативних продавців борошна? Аж ніяк ні. Все залишилося, як й було. Хіба що замість державного монополіста зараз створено монопольки із залежних від влади та офшорних засновників “функів”. А закритий ринок - це все одно, що базар, на чолі якого стоять колоритні хлопчики-рекетирчики. І без них - не продаси, не купиш.

Тільки при чому до цього шалману “світові тенденції”, аж ніяк не зрозуміло. Бо таких “ринків”, як наш, навіть у третьому світі знайти важкувато.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.