Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європа змінює принцип закупівлі газу - ціна без прив’язки до нафти

Газоват 6375 переглядів

Опубліковано - 11.04.2014 16:17 | Всі новини | Версія для друку

Європа змінює принцип закупівлі газу - ціна без прив’язки до нафти
Європа змінює принцип закупівлі газу - ціна без прив’язки до нафти
Французька GDF Suez SA вперше підписала 25-річний контракт з BP (19,75% в “Роснефти”) і її партнерами в Азербайджані на постачання азербайджанського газу за ціною, прив’язаною до внутрішнього газового ринку Західної Європи.

Про це повідомляє джерело агентства Bloomberg.

Контракт найбільшої газової компанії Франції свідчить про те, що структура енергетичного ринку Європи, яка існувала останні десятиріччя, починає змінюватися. Раніше газ купувався за цінами, прив’язаними до нафти.

Європейські газові контракти були прив’язані до вартості нафти з 1960-х років, щоб дати певну впевненість компаніям, які інвестують у розробку родовищ і будівництво трубопроводів. Останнім часом на тлі зниження цін на газ і зростання котирувань нафти європейські компанії, в тому числі і GDF Electricite de France SA, а також німецькі EON SE і RWE AG, стали вимагати від «Газпрому» і норвезької Statoil ASA перегляду довгострокових угод.

Європейські регулятори прагнуть більш гнучких цін на газ та диверсифікації джерел поставок, оскільки відносини Євросоюзу з Росією загострилися на тлі кризи в Україні, сказав аналітик Societe Generale SA на нафтогазовому ринку Тьєррі Бро. В минулому році на поставки "Газпрому" прийшлося близько 30% потреб ЄС у газі, проте в майбутньому у нього з’являться конкуренти в особі США та Азербайджану.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.