Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські диверсанти і місцеві колабораціоністи захоплюють приміщення органів влади на Донеччині

Захист держави Регіон: Донецька область 6191 перегляд

Опубліковано - 14.04.2014 11:30 | Всі новини | Версія для друку

Російські диверсанти і місцеві колабораціоністи захоплюють приміщення органів влади на Донеччині
Російські диверсанти і місцеві колабораціоністи захоплюють приміщення органів влади на Донеччині
14 квітня вранці спливає термін ультиматуму, який висунув сепаратистам на Донбасі виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов. Після цього, за його словами, продовжать антитерористичну операцію.

А поки що захоплені проросійськими озброєними активістами адмінбудівлі на Донеччині, зокрема, у Слов’янську, залишаються під контролем терористів.

Під час протистояння у Слов’янську є постраждалі й жертви, точну офіційну цифру департамент охорони здоров’я Донеччини обіцяє оголосити 14 квітня вдень. Наразі підтверджено одну смерть. Йдеться про капітана СБУ, у стрілянині було поранено ще 9 правоохоронців. Непідтвердженим залишається факт ще однієї смерті, йдеться про ситуацію, коли невідомі розстріляли авто, двоє людей зазнали поранень і госпіталізовані. Вони не були учасниками мітингів.

Накопичилося кілька фактів, що підтверджують приналежність людей у камуфляжі до Росії. По-перше, це зброя, якої немає на озброєнні в українців, проте є в Російській Федерації, по-друге, секретар Ради нацбезпеки та оборони України Андрій Парубій відзвітував, що вдалося затримати офіцерів російської розвідки. По-третє, відзначають свідки подій, наприклад, у Слов’янську, російський акцент терористів і вживання нетипових для регіону слів.

Як розповідають місцеві жителі, у Слов’янську закрили магазини, у понеділок дітей не відправлятимуть до школи, закритими залишаться й інші установи. На території міста перебої з мобільним зв’язком, а через те, що перекриті в’їзди, постає й транспортне питання, водночас укріплюють барикади біля відділку МВС.

Захоплення міських рад

У решті міст Донецької області також неспокійно – повністю або частково захоплені міські ради в Маріуполі, Дружківці, Краматорську, Макіївці, Єнакієвому та Харцизьку. Донецьку міськраду не чіпали. Також донецькі телеканали вчора довелось евакуйовували через загрозу захоплення.

Тим часом донеччани формують загони самооборони, які покладаються на МВС у плані забезпечення формою та зброєю. Цими загонами керуватимуть досвідчені люди, а набиратимуться туди добровольців.

У Маріуполі невідомі напали на людей з українськими прапорами, що захищали райвідділок міліції, нападників було в кілька разів більше, ніж людей з національною символікою, міліція у бійку традиційно не втручалась. За офіційними даними, медики надали допомогу восьми пораненим. Із них семеро доправлені до лікарні, поки що їхній стан невідомий. Також є підстави вважати, що постраждалих більше, адже не всі звертаються по допомогу до медичної служби через побоювання за свою безпеку.

Місцеві регіонали разом із нардепами від Партії регіонів ведуть переговори з людьми, що захоплюють будівлі. Вони ставляться до сепаратистів лояльно, проте жодних результатів переговорів немає ­– будівлі не звільняють. Переговори обіцяють продовжити у понеділок.

А до резиденції Ріната Ахметова вчора ввечері завітали близько сотні донеччан, вимагаючи від нього активніших дій зі стабілізації ситуації в регіоні. Щоправда, бізнесмен до людей не вийшов. Учасники акції наголосили – якщо найвпливовіший олігарх Донбасу веде переговори з сепаратистами, то він має підтримати діалог і з прихильниками єдності України.




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.