Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


85% українців проти російської інтервенції

Громадська думка 10539 переглядів

Опубліковано - 25.04.2014 15:01 | Всі новини | Версія для друку

85% українців проти російської інтервенції
85% українців проти російської інтервенції
Міжнародний республіканський інститут США оприлюднив дані соціологічного опитування щодо ставлення українців до можливого введення російських військ в Україну.

Польове дослідження для МРІ в Україні проводила соціологічна група "Рейтинг" з 3 по 12 квітня у всіх регіонах України окрім Криму. Було опитано 1200 респондентів.

Проти російських військ

Респондентыв запитували, чи підтримують вони рішення Росії надіслати війська в Україну задля захисту російськомовних громадян.

85% українців висловились проти, з них 73% сказали "точно ні", а 12% - "скоріше ні". При цьому 9% українців - за введення російських військ до України, 4% - "точно за", ще 5% - "скоріше за".

Цікавим виглядає регіональний розріз відповідей на це питання. На сході України, куди увійшла Донецька, Луганська, Харківська й Дніпропетровська області, 19% респондентів підтримали російську інтервенцію: 8% "точно за" й ще 11 "скоріше за". 69% не підтримують надсилання Росією військ для захисту російськомовних (52% - "точно ні", 17% - "скоріше ні").

На півдні російську операцію для захисту російськомовних підтримують загалом 13%, а проти виступають 75% мешканців. В центрі інтервенцію підтримують 3%, проти – 94%. На заході військову операцію Росії підтримає 1%, а 97% - проти.

При цьому серед самих російськомовних українців більшість також проти їхнього захисту з боку російської армії. 68% російськомовних українців висловились проти операції армії РФ щодо захисту російськомовних в Україні. Проте таку операцію підтримують 19% українців, які вказали, що є російськомовними.

Соціологи також запитали, чи потребують російськомовні мешканці Сходу та Півдня захисту російської армії. 88% висловились, що "ні", ствердно відповіли - 7%. При цьому на Сході таку потребу бачать 17%, а на Півдні всього 5%.

Більшість українців також виступають проти ідеї федералізації України. Цю ідею підтримують 17%, ще 2% - розділення України на окремі держави, а 73% виступають за унітарний устрій.

Рейтинги політиків

За даними опитування, 84% українців у квітні мали намір взяти участь у президентських виборах 25 травня. У березні бажаючих голосувати було 79%.

При цьому на сході країни 79% українців хочуть взяти участь у голосуванні.

За даними опитування від Міжнародного республіканського інституту, найвищий президентських рейтинг у квітні мав Петро Порошенко – 29%. За Юлію Тимошенко готові голосувати 13%, за Сергія Тігіпка 6%, Михайла Добкіна 5%, Олега Ляшка та Петра Симоненка по 4%, Олега Тягнибока, Ольгу Богомолець та Анатолія Гриценка по 3%, а за Дмитра Яроша та Наталю Королевську по 1%.

Соціологи запитали в українців, чи підтримують вони необхідність проведення дострокових парламентських виборів. 68% опитаних виступають за дочасні вибори Верховної Ради, 21% виступають проти.

При цьому у таких дострокових виборів мають намір взяти участь 81%.

Найбільше голосів на парламентських виборах зараз би набрала партія "Солідарність" у разі очолювання її Петром Порошенком – 16%. "Батьківщину" - підтримали б 15%, "Удар" - 9%, Партію регіонів – 8%, "Свободу" і "Радикальну партію" по 5%, а КПУ – 4%.
Партію "Правий сектор" Дмитра Яроша підтримує 1% українців.

Несподіваними виявились дані щодо мовної приналежності українців: 69% респондентів відповіли, що вдома спілкуються українською мовою, а 30% - російською.

Також, згідно з дослідженням, 53% українців виступають за інтеграцію до ЄС, тоді як 24% - за об’єднання з Митним союзом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.