Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії обміняти копійки на рублі - не можна

Світ навколо нас 6093 перегляди

Опубліковано - 10.03.2007 19:45 | Всі новини | Версія для друку

У Росії обміняти копійки на рублі - не можна
У Росії обміняти копійки на рублі - не можна
Мешканець Новгороду задумав валютну операцію - він доставив у банк 10 тисяч монет номіналом в одну копійку з метою обміняти на сотенну купюру. Проте, як повідомляють в сьогодні новгородські ЗМІ, задум здійснити не вдалося.

"У мешканця Великого Новгорода Володимира Васильєва за тривалий термін скупчилися 10 тисяч однокопієчних монет", - розповідає тижневик "Новгород".

Помістивши копійки, для зручності, в два мішечки, новгородець закріпив їх на велосипеді і привіз в найближчий до його будинку банку із проханням поміняти монети на банкноту номіналом в 100 рублів.

У банку міняти монети на паперові гроші відмовилися.

Фінансисти мотивували відмову тим, що банк, згідно діючими з російськими нормативними положеннями, не здійснює подібних операцій.

Зазнавши невдачу, Васильєв знов повернув поклажу на велосипед, повернувся додому, але вирішив все-таки звернутися за консультацією до журналістів, засумнівавшись в правочинності відмови.

Новгородські ЗМІ, проте, підтвердили правоту банківських працівників, вказавши громадянину, який мав сумніви, що банківські працівники прийняли б від нього "метал", але тільки в тому випадку, якщо власник монет попросив би зарахувати всю суму в копійках на свій рахунок або як оплату послуг. Прямий обмін виключався.

"Якби новгородець захотів сплатити монетами, наприклад, комунальні послуги або який-небудь штраф, або ж виявив бажання купити в банку телефонну картку, йому б там не відмовили", - роз'яснили ситуацію журналісти.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.