Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Благодійний почин «Ти потрібен» та вистава «Коло життя»

Суспільне життя Регіон: м.Київ 11297 переглядів

Опубліковано - 22.05.2006 18:21 | Всі новини | Версія для друку

Українська співачка Росава
Українська співачка Росава
П’ятниця цього тижня – 26 травня – має відзначитися двома культурно-мистецькими подіями, що привернули нашу увагу. Це благодійний концерт відомих українських виконавців і гуртів, які збиратимуть кошти для обласного будинку дитини у Білій Церкві, та вистава фольклорного ансамблю «Божичі», на якій глядач зможе побачити, як наші предки святкували весілля і відбували похорон.

У київському клубі "Mодабар" (вул. Набережно-Хрещатицька, причал №6) відбудеться благодійний почин "Ти потрібен…", що організовано за приватною ініціативою громадян України, товариство яких нині налічує близько 40 осіб: студентів, вчителів, підприємців, митців, бажаючих вплинути на додатні зрушення в державі.

Цією подією вони ставлять собі за мету привернути увагу до питання загального виродження нашого суспільства взагалі (неблагополучні сім’ї, падіння рівня освіти та суспільної моралі тощо), але свідомі того, що це питання стратегічне і потребує вирішення на загальнодержавному рівні, тож намагаються вплинути бодай на те, що їм під силу: допомогти діткам, котрі залишилися без батьківської опіки і потребують благополуччя вже зараз.

В рамках дійства триватиме збір коштів для обласного будинку дитини у Білій Церкві (що на вул. Крижанівського, 6). Однією із співзатійниць почину є співачка Росава, відома також за своїм довготривалим проектом "Нація починається з колиски"; у цьому заході вона виступить і як співачка.

Крім Росави до дійства на доброчинних началах зголосилися долучитися гурти НеДіля, Крихітка Цахес, Юркеш з Юрком Юрченком на чолі та Фома з Мандрів. На почин запрошуються представники фінансової еліти України, успішні підприємці, управлінці національних та іноземних компаній, громадяни. Благодійний внесок на вході 50 грн. Довідки можна отримати у Руслани Коваль за телефоном 097-835-46-44.

У Театральному центрі НаУКМА ("Могилянка"), що на вулиці Іллінська, 9, “Божичі” гратимуть свою виставу "Коло життя". Початок о 19.00, тривалість 1 година 30 хвилин. Ансамбль грає виставу з 2005 року, вона з успіхом пройшла на міжнародному фольклорному фестивалі "Spotkanie folkowe" (2005р, м. Черемша, Польща. Вистава стала першим досвідом самостійної театральної роботи ансамблю.

"Божичи" вирішили розповісти про життя українського села перед і після війни. Сюжет вистави будується навколо символічно-ритуального столу, де є і горілка, і картопля. За цим столом гуляють весілля, відзначають проводи в армію і народження дитини. Вистава переплетена народними піснями і танцями, і реальність дійства так зачаровує, що глядач може загубитися в часі – радіти і переживати так, ніби події на сцені стосуються його особисто.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.