Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Терористи обстрілюють Слов’янськ з усіх боків. Місто практично зруйноване

Національне питання Регіон: Донецька область 7641 перегляд

Опубліковано - 20.06.2014 12:01 | Всі новини | Версія для друку

Терористи обстрілюють Слов’янськ з усіх боків. Місто практично зруйноване
Терористи обстрілюють Слов’янськ з усіх боків. Місто практично зруйноване
Мешканці Слов’янська продовжують залишати місто. За словами втікачів, у місті продовжуються обстріли, практично вся інфраструктура зруйнована і залишатись там страшно і небезпечно.

«Бомблять місто з усіх боків. Хто бомбить – не відомо. Місто зруйноване, зруйновані комунікації. Пошкодили і мій дім. На моїй вулиці 10 будинків зруйновані повністю. І це не з автоматів стріляють. Хто і з чого – не зрозуміло», – розповів мешканець Слов’янська Олександр.

На виїзді з міста з боку села Мирне українські військові облаштували блокпост. Перевіряють людей та обшукують машини, які виїжджають зі Слов’янська. Шукають зброю, боєприпаси, бойовиків, які під виглядом мирних утікачів можуть пробувати залишити зону конфлікту.

За словами військових, місцеве населення ставиться до їхній дій з розумінням і особливих конфліктів у них не виникає.

«Люди під’їжджають на автобусах і, щоправда тихо, але кажуть або «Слава Україні», або запитують, чи ми українські солдати, і кажуть, раді, що ми сюди приїхали. Але вони бояться навіть тих людей, з якими їдуть в автобусі. Тому, здебільшого, вітається мовчання», – каже боєць Національної гвардії Валерій.

Хоча, пояснюють гвардійці, є й ті, хто налаштований вороже.

«Їх так налаштували. Вони одразу кажуть, що російське телебачення показує правду, а українське бреше», – додає гвардієць.

За даними відомства ООН з прав людини, тисячі людей хотіли виїхати з зони конфлікту на сході, якби це можна було б зробити безпечно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.