Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Піраньї атакують українські водойми

Довкілля Регіон: Дніпропетровська область 15355 переглядів

Опубліковано - 22.05.2006 21:57 | Всі новини | Версія для друку

Піраньї атакують українські водойми
Піраньї атакують українські водойми
У ставку на околиці Дніпропетровська завелися рідкісні хижаки. Зазвичай, вони мешкають у Південній та Центральній Америці. Екзотичні риби вже порядкують у водоймі і залякали всіх місцевих мешканців.

Озеро Касьянка поблизу Дніпропетровська перетворилося на справжню Амазонку. Звідси втекли всі дикі тварини і зникли карасі. На всіх наводить жах екзотичний хижак – піранья.

Рибалка Олександр став екстремалом. Він чи не єдиний, хто не боїться підходити до води. Втім, чекати улову марно: всіх мешканців озера, які не встигли втекти, з’їли нові господарі.

Олександр, рибалка:
«Раніше ловилася нормально. А ось зараз - ні. З'явилася ця риба. І вона з'їдає усе на світі».

Кілька рибалок відчули гостроту зубів піраньї на собі. Рвані рани рук – на згадку. Леонід Дзех каже: до нього прийшов скривавлений сусід. Чоловік не міг повірити, що на це здатна місцева риба.

Леонід Дзех, мешканець Березанівки:
«Зайшов з рибою - у відрі риба. Переляканий такий. З руки кров йде. Говорить: мене покусала риба. Я говорю: як це так? У нас карась, більше риби не буває. Дивлюся: а неприродна риба. Я відразу і не зрозумів, що це таке».

Рибалки сіткою зловили чотирьох хижаків. Їх спеціально заморозили, щоб ніхто не сумнівався у правдивості їхніх оповідей. Господиня Валентина Григорівна часто дістає рибину з холодильника. Але тільки дивиться - не готує її на вечерю принципово. Каже: з таких кровожерних істот страви несмачні.

Валентина Гатила, господиня:
«Ми карась їмо, а цю рибу – ні. Сину давали 100 гривень. Я говорю: «Віддавай! Навіщо вона нам?». А він: хай ще полежить».

Рибінспекція не повірила рибалкам. Міліція порадила вивчати географію. Тим часом у Дніпропетровському акваріумі підтверджують: це таки піранья, причому найжорстокіший її вид. Як вона потрапила сюди з Амазонки, тепер можна тільки здогадуватися.

Микола Єрух, завідувач лабораторії акваріуму:
«Як вона до нас потрапила? Це, мабуть, або акваріуміст розлюбив своїх вихованців і випустив у річкову водойму, або хтось пожартував».

За словами фахівців, піраньї загинуть, щойно вдарять перші морози. Втім, людей це не заспокоює. Вони налякані і не підходять до води ближче, ніж за метр. Тим часом, озеро Касьянка сполучене із Дніпром, тож хижаки можуть подорожувати всією Україною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.