Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські військові ведуть бої в районі Іловайська та контролюють частину Луганська

Захист держави 4757 переглядів

Опубліковано - 20.08.2014 21:16 | Всі новини | Версія для друку

Українські військові ведуть бої в районі Іловайська та контролюють частину Луганська
Українські військові ведуть бої в районі Іловайська та контролюють частину Луганська
Українські війська продовжують наступальну операцію, мета якої – роз’єднати Донецьк та Горлівку, щоби припинити постачання бойової техніки та свіжих сил.

Наразі тривають бойові зіткнення в районах Іловайська, Ясинуватої, Донецька, Луганська, та Савур-Могили.

Про це на сьогоднішньому брифінгу в Києві заявив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, Сили АТО намагаються ізолювати Ізварине, Краснодон, Колпаково, Шахтарськ, Красний Луч та інші населені пункти, розташовані вздовж річки Сіверський Донець. Оскільки саме звідти протягом останніх двох діб фіксувався рух окремих груп терористів до Луганська. Бойові дії в містах Луганську і Донецьку для українських військових ускладнюються застосуванням терористами важкого озброєння. У Луганську найманці чеченської національності продовжують обстріли території міста із застосуванням установок «Град», встановлених у східних кварталах. Проте значна частина міста вже перейшла під контроль сил АТО.

Паралельно українські військові проводять рейдові дії за напрямом Іловайськ-Зугрес Донецької області. Протягом дня сили АТО вступали у вогневий контакт з терористами у районах Лужків, Сонцеве, Карпово-Надєждовка, Авдіївка, Сабівка та Шевченко.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

У Луганську на даний час неможливо відновити водопостачання через пошкодження розподільчих водопровідних мереж на території міста. До відновлення функціонування Західної фільтрувальної станції були залучені підрозділи ЗС України. Проте провести ремонтні роботи поки що немає можливості через активні бойові дії у місті.

У Луганській області без внутрішнього залізничного сполучення залишаються понад 40% залізничних станцій, у тому числі і обласний центр. Відсутній зв’язок із Донецькою дирекцією залізничних перевезень.

На Азовському узбережжі Донецької області Національна гвардія організувала супровід автомобільних колон з дітьми, які виїжджають із зони бойових дій у оздоровчі табори та будинки відпочинку вздовж узбережжя. Лише протягом останньої доби у супроводі військовослужбовців виїхало 25 колон.

Відсьогодні у Артемівську, Горлівці, Дебальцевому Донецької області відновлено телефонний зв’язок. Запрацював інтернет – у Горлівці, Сніжному, Єнакієвому, Кіровському, Костянтинівці, Торезі, Шахтарську та Амвросіївці. Це стало можливим завдяки відновленню електроживлення на регенераторному пункті у Єнакієвому Донецької області.

З району проведення АТО до інших регіонів України переселено майже 100 тисяч мирних мешканців, у тому числі понад 34 тис. дітей. За останню добу зону бойових дій залишило – 3 тисячі 292 особи. Разом з переселенцями з Криму в інших областях тимчасово розміщено понад 116 тис. осіб.

Найбільше переселенців прийняв Київ – 20 тис. 796 осіб, Дніпропетровська область – 13 тис. 969 осіб, Запорізька -13 тис. 660 осіб, Харківська – 13 тис. 408 осіб та Одеська область – 7 тис. 798 осіб.

Нагадуємо, що на кордоні районів проведення АТО діє 6 транзитних пунктів для зустрічі внутрішньопереміщених осіб з розрахунку до 200-400 осіб кожний. У Донецькій області – в районі міст Красноармійськ, Волноваха та Маріуполь. У Луганській області – в районі міст Сватове та Щастя.

у Дніпропетровській області – в районі села Орли Покровського району. На цей час у цих пунктах перебувають 202 особи, з них 54 дитини, яких забезпечено відповідними умовами для перебування, вирішується питання щодо їх відправки.

Протягом доби транзитним пунктом у місті Щастя скористалось 117 осіб, пунктом у селі Орли Дніпропетровської області – 299 осіб.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.