Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація в зоні бойових дій - стабільно складна

Захист держави 4426 переглядів

Опубліковано - 29.08.2014 22:42 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація в зоні бойових дій - стабільно складна
Ситуація в зоні бойових дій - стабільно складна
Продовжується контрнаступ підрозділів ЗС РФ та бандформувань у південно-східній частині Донецької області. Бронетехніка росіян та їхніх найманців розташована в околицях Новоазовська.

Сьогодні Збройні сили України кілька разів вступали у вогневий контакт з бойовиками у районі сіл Золоте та Горське Луганської області, повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

На інших ділянках зони проведення АТО тривають активні позиційні бої у передмістях Луганська, під Новосвітлівкою та Хрящуватим, Донецьком та Іловайськом, Мар’їнкою, Старобешевим та Оленівкою Волноваського району Донецької області. У населених пунктах Перевальськ, Зоринськ, Малоіванівка, Мала Фащівка, Вергуліївка, Розсипне зафіксоване надходження підкріплення для терористів. Бойовики продовжують обстрілювати Дебальцеве з мінометів, встановлених на автомобілях.

26 та 27 серпня позиції сил АТО в районі Новоазовська були обстріляні з установок залпового вогню «Град». Помічено, що під час вибухів їх снарядів виділялася невідома речовина, яка викликала сльозогінність. За попереднім аналізом, це може бути наслідком згоряння застарілого твердого ракетного палива, яке використовується у 220 мм реактивних некерованих снарядах.

За наявним маркуванням встановлено, що вказані снаряди – 9 М 27, перебувають на озброєнні Збройних сил РФ. Це додатково підтверджується даними класифікатора Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони РФ.

На Маріупольському напрямі об’єднані сили АТО удосконалюють інженерно-фортифікаційне обладнання блокпостів та опорних пунктів та здійснюють профілактичні заходи на території міста. Мешканці разом з переселенцями із захоплених терористами міст, допомагають військовим будувати укріплення, щоб не допустити штурму російськими військовими віддалених районів міста. Маріупольці масово йдуть у військкомати, висловлюючи бажання захищати своє місто від вторгнення російської армії.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Видача терористами місцевому населенню гуманітарної допомоги у Луганську носить переважно показовий характер: харчі роздають перед телекамерами у російських журналістів. Після їх від’їзду процес видачі допомоги одразу припиняється.

Сьогодні в Луганській області відновлено газопостачання 4-х населених пунктів: селищ Самсонівка, Придорожнє Краснодонського району, Ірміно Перевальського району, Станиця-Луганська (до 12 тис. абонентів). Загалом без газопостачання залишаються частково – 24, повністю – 56 населених пунктів Луганської області.

Рятувальники ДСНС України продовжують відновлювати інфраструктуру у звільнених від терористів містах Луганської області. Нині там працює зведений аварійно-рятувальний загін Міжрегіонального центру швидкого реагування з Сумської області. Протягом серпня рятувальники розібрали 4 завали будинків, вивезли 1147 тонн зруйнованих будівельних конструкцій, розчистили півтора кілометри вулиць та доріг від сміття та 4750 кв. метрів території від уламків, відновили 460 кв. метрів покрівель будівель та огорож. Крім відбудови зруйнованих будівель, рятувальники постійно доставляють на Луганщину гуманітарну допомогу: продукти харчування, речі першої необхідності та одяг. Загалом до регіону вже доставлено 341 тонну гуманітарного вантажу та 52 кубометри питної і 24 кубометри технічної води.

У Донецькій області навчальний рік розпочнеться в 569 школах – це більш, ніж половина, тобто 52,1% загальноосвітніх шкіл. 1 вересня святкуватиме понад 170 тисяч учнів. До 1-го класу планується зарахувати понад 18 тисяч учнів. Для школярів, які залишилися в зоні бойових дій буде організоване дистанційне навчання.

З 1 вересня для учнів та вчителів сільських шкіл, які розпочнуть роботу, буде організований безкоштовний підвіз та харчування. Багато дітей з числа вимушених переселенців, що покинули зону антитерористичної операції, підуть до шкіл інших населених пунктів у різних регіонах країни.

Лише у столичних школах за парти сядуть понад 3,5 тис. дітей вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.