Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Газова війна-3. Росія скорочує транзит газу через Словаччину

Газоват 5753 перегляди

Опубліковано - 15.09.2014 13:04 | Всі новини | Версія для друку

Газова війна-3. Росія скорочує транзит газу через Словаччину
Газова війна-3. Росія скорочує транзит газу через Словаччину
бсяг транзиту російського газу через Україну і Словаччину по ужгородському коридору, який на початку місяця стабільно перевищував 60 млн кубометрів, станом на 15 вересня сягає 49,6 млн кубометрів, що на 17% нижче середніх значень за попередні два тижні.

Про це йдеться в повідомленні словацького газотранспортного оператора Eustream.

За даними словацької компанії, порівняно з максимальним значенням транзиту за місяць (63250000 кубометрів 3 вересня) скорочення може скласти 21,5%.

Як відомо, Словаччина є одним з головних транзитних коридорів російського газу до ЄС. З початку місяця Eustream розпочав реверсні поставки газу в Україну.

Одночасно із запуском словацького реверсу експорт російського газу країни, які межують з Україною скоротився до мінімальних контрактних значень. У Москві пояснюють це браком ресурсів газу для покриття всіх заявок на тлі закачування в підземні сховища в Росії.

До цього часу скорочення транзиту російського газу через Словаччину не вплинуло на обсяг реверсного потоку в Україну – він стабільно тримається в районі 26 млн кубометрів на добу і номінація на 15 вересня складає 26360000 кубометрів.

Наразі поточний видобуток газу "Газпрому" (MOEX: GAZP) (майже 950 млн кубометрів на добу) на 305 млн кубометрів нижче торішніх показників і майже на 750 млн кубометрів нижче пікових потужностей видобутку.

Нагадаємо, раніше словацька газова компанія Slovensky Plynarensky Priemysel повідомила, що отримує на 10% менше російського газу, ніж зазвичай.

Нагадаємо, раніше у Словаччині заявили, що Газпром не скорочував обсягів постачання природного газу до цієї країни.

Також повідомлялося, російському газовому монополісту – Газпрому – вдалося штучно підвищити ціни на газ для Угорщини, що автоматично зробило невигідним використання реверсного маршруту поставок газу з Угорщини до України.

Крім того, Газпром на чверть скоротив поставки газу до Польщі, через що припинився польський реверс газу до України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.