Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Після Криму і Донбасу у Кремлі розпочинають “защищать права русскоязычных” громадян країн НАТО

Імперія «Совок» 4385 переглядів

Опубліковано - 15.09.2014 17:22 | Всі новини | Версія для друку

Після Криму і Донбасу у Кремлі розпочинають  “защищать права русскоязычных” громадян країн НАТО
Після Криму і Донбасу у Кремлі розпочинають “защищать права русскоязычных” громадян країн НАТО
Міністерство закордонних справ (МЗС) Росії звернулося до міжнародного співтовариства з проханням захистити права російськомовного населення в Латвії та Естонії.

Таку позицію Росії висловив уповноважений МЗС з питань прав людини, демократії та верховенства права Константін Долгов на конференції російських співвітчизників Латвії, Литви та Естонії.

"Міжнародне співтовариство повинне рішуче перешкодити подальшому грубому утиску прав російськомовного населення в країнах Прибалтики, наростанню і без того зашкалюючої політизованої русофобії", - сказав у ході виступу Долгов.

"Не будемо миритися з повзучим наступом на російську мову, який ми спостерігаємо в Прибалтиці. Вважаємо відомі кроки латвійської та естонської влади, спрямованими на утиск статусу і становища російської мови, грубим порушенням прав людини", - заявив представник МЗС.

За словами Долгова, в МЗС вважають неприйнятним той факт, що представники національних меншин в країнах Балтії не мають можливості спілкуватися рідною мовою з владою, а також використовувати рідну мову в топографічних назвах.

"Більше 50% населення, що проживає у найбільших латвійських містах, які за своїм етнічним складом є російськомовним. Це - кричущий факт найгрубішого порушення прав людини у самому серці цивілізованої Європи", - зазначив Долгов.

Крім того, представник російського МЗС висловив невдоволення щодо отримання громадянства в Латвії та Естонії. "Гострою залишається проблема масового безгромадянства в Латвії та Естонії...Вимагаємо від міжнародного співтовариства чинити рішучий вплив на латвійську та естонську владу з тим, щоб це ганебне явище було назавжди припинене в Європі", - сказав Долгов.

Також представник російського МЗС висловив стурбованість зростанням неонацистських і ксенофобських настроїв у Європі, наводячи приклад розвитку подій в Україні після "антиконституційного перевороту" і "збройного захоплення влади". "Лінія українських ультрарадикалів і неонацистів на побудову "етнічно чистої" української держави - завжди була неприкритою. Конкретних фактів і підтверджень цьому можна знайти безліч", - підкреслив Костянтин Долгов.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.