Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Правнука Михайла Коцюбинського відпустили з фронту на 150-річчя письменника

Народний Вісник Регіон: Чернігівська область 30282 перегляди

Опубліковано - 18.09.2014 16:54 | Всі новини | Версія для друку

Нащадок українського письменника - Ігор Коцюбинський хоче написати книгу про війну. Чоловік після відпустки повернеться на фронт
Нащадок українського письменника - Ігор Коцюбинський хоче написати книгу про війну. Чоловік після відпустки повернеться на фронт
Правнуку класика української літератури дали відпустку з фронту з нагоди ювілею - 150 річчя з дня народження прадіда-класика української літератури Михайла Коцюбинського.

Правнук письменника і онук розстріляного НКВДистами ворога народу Романа Коцюбинського - Ігор уже півроку воює на Сході.

Він - директор музею письменника і досі писав лише для себе, в шухляду. Але тепер припускає, що спробує написати книжку про війну. Заради хлопців, які звідти не повернулися.

В маєтку-музеї Михайла Коцюбинського саме дозріли яблука і айва. Правнук українського класика і директор його музею Ігор оглядає кожне дерево, тішиться урожаєві. У цьому саду він не був півроку. Ігоря призвали у зону АТО у першу хвилю мобілізації. Адже 49-річний музейник ще в радянські часи закінчив військове училище.

На Луганщину вирушив у складі окремої танкової бригади. Але зараз каже, що на цій посаді служити значно важче, адже на сході триває гібридна війна з неписаними правилами. А бойовий дух патріотів найбільше підточує невизначеність.

Під час останнього обстрілу Ігор втратив багатьох своїх побратимів і саме заради них, каже, можливо колись і напише книгу про війну. Але візьметься за це не раніше, ніж у країні настане мир. Захищати його він невдовзі знову вирушить на Схід.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.