Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На переговорах у Мінську узгодили меморандум з дев’яти пунктів

Політика 6288 переглядів

Опубліковано - 20.09.2014 04:49 | Всі новини | Версія для друку

На переговорах у Мінську узгодили меморандум з дев’яти пунктів
На переговорах у Мінську узгодили меморандум з дев’яти пунктів
Сторони ведуть в Мінську переговори за посередництва Росії і ОБСЄ. 5 вересня сторони узгодили перемир’я і перелік питань про статус регіону (Мінський протокол), а 19 вересня виробили меморандум для його реалізації. Текст документа зачитав екс-президент України Леонід Кучма.

Київська влада і східноукраїнські сепаратисти домовилися про загальне припинення вогню, створення зони безпеки на поточній лінії сутичок, відводі важких озброєнь від цієї зони і населених пунктів і розгортанні моніторингової місії ОБСЄ, повідомляє РІА Новості.

Мінський меморандум

1. Припинення застосування зброї вважається загальним.

2. Зупинка підрозділів і військових формувань сторін на лінії їхнього зіткнення станом на 19 вересня.

3. Заборона на застосування всіх видів зброї і ведення наступальних дій.

4. Протягом доби з моменту прийняття даного меморандуму відвід засобів ураження калібром понад 100 міліметрів від лінії зіткнення на відстані щонайменше 15 кілометрів з кожного боку, зокрема з населених пунктів, що дає можливість створити зону припинення застосування зброї шириною щонайменше 30 кілометрів - зони безпеки. При цьому відвести на лінії зіткнення сторін артилерійські системи калібру понад 100 міліметрів на віддалення їхньої максимальної дальності стрільби.

5. Заборона на розміщення важкого озброєння і важкої техніки в районі, обмеженому населеними пунктами (населені пункти позначені в тексті документа, але Кучма їх не перераховував).

6. Заборона на установку нових мінно-вибухових інженерних загороджень біля кордону зони безпеки, зобов’язання на зняття раніше встановлених мінно-вибухових загороджень в зоні безпеки.

7. Заборона з моменту прийняття даного меморандуму польотів бойової авіації та іноземних літальних апаратів за винятком апаратів ОБСЄ над зоною безпеки.

8. Розгортання в зоні припинення застосування зброї моніторингової місії ОБСЄ в складі групи спостерігачів організації протягом доби з моменту прийняття даного меморандуму. Вищевказану зону доцільно розділити на сектори, кількість кордонів яких узгодити в ході підготовки до роботи моніторингової групи наглядової місії ОБСЄ.

9. Виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України при моніторингу ОБСЄ.

Нагадаємо, в Мінську в п’ятницю, 19 вересня, продовжила роботу контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі. Попередні переговори відбулися в Мінську 5 вересня, в ході яких була досягнута домовленість про припинення вогню на Донбасі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.