Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ зірвала «гучну» операцію ГРУ МО Росії

Захист держави 4500 переглядів

Опубліковано - 30.09.2014 19:20 | Всі новини | Версія для друку

СБУ зірвала  «гучну» операцію ГРУ МО Росії
СБУ зірвала «гучну» операцію ГРУ МО Росії
За результатами оперативних заходів Служба безпеки України не допустила реалізацію спланованого російськими спецслужбами угону на територію РФ українського військового літака-розвідника СУ-24М.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

22 вересня ц.р. затримано завербованого російською військовою розвідкою для виконання цього завдання громадянина України «К», 1970 р.н., заступника командира авіаційної (розвідувальної) ескадрильї, який брав участь у проведенні АТО.

СБУ встановила, що залучення українського військовослужбовця до реалізації злочинних намірів російські спецслужби здійснювали у кілька етапів.

Пропозиція здійснити угон літака в РФ за матеріальну винагороду вперше була озвучена братом «К» - громадянином Росії, полковником ЗС РФ у відставці, під час відвідування України у червні ц.р.

Згодом, за задумом представників ГРУ ГШ ЗС РФ, дружина та неповнолітня донька льотчика під час відвідин російських родичів були затримані в аеропорту м. Москва при проходженні паспортного контролю та примусово утримувалися близько трьох тижнів у готелях Москви та Санкт-Петербурга.

У цей час співробітник російської військової розвідки із псевдонімом «Главврач» встановив контакт з «К» та запропонував здійснити перегін літака СУ-24М на один із аеродромів РФ на умовах отримання звання полковника ЗС РФ, продовження льотної кар’єри, придбання житла в Росії, а також одержання 30 тис. дол. США та інших матеріальних благ. Водночас висловлювалися погрози фізичного насильства стосовно членів родини льотчика. У результаті «К» був злочинно схилений до співробітництва з ГРУ ГШ ЗС РФ.

На виконання завдання російської спецслужби льотчик повинен був під час виконання бойових польотів у зоні АТО здійснити угон бойового літака та посадити його на аеродромі в м. Курськ (РФ).

Для виведення викраденого літака на аеродром посадки «К» мав зустріти російський літак. У разі неможливості посадити літак на визначений аеродром через загрозу застосування засобів ППО пілот повинен був катапультуватися над територією РФ.

Протягом серпня-вересня ц.р. здійснювалася підготовка до угону. «Главврач» вимагав здійснити його якнайшвидше, погрожуючи фізичною розправою над родиною льотчика. До проведення акції «К» постійно схиляли в ході телефонних дзвінків з території РФ його брат та дружина.

Листування з російським розвідником здійснювалося через електронну пошту шляхом передачі шифрованих електронних повідомлень.

Контррозвідка СБУ своєчасно викрила злочинні наміри та унеможливила їх реалізацію шляхом усунення «К» від польотів.

Слідчим відділом УСБУ у Хмельницькій області розпочато кримінальне провадження за ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Льотчику загрожує до 15 років позбавлення волі. Цього б не трапилося, якби військовослужбовець вчасно повідомив українські спецслужби про спроби його завербувати та не допустив виїзду родини на територію РФ.

Контррозвідка попереджає військовослужбовців про небезпеку провокацій з боку іноземних спецслужб та закликає бути пильними і залишатися вірними Присязі народу України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.