Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Подарунок до юбілею 37-го року. У Донецьку зачистка інакодумців

Регіональні новини Регіон: Донецька область 8097 переглядів

Опубліковано - 22.03.2007 15:25 | Всі новини | Версія для друку

Подарунок до юбілею 37-го року. У Донецьку зачистка інакодумців
Подарунок до юбілею 37-го року. У Донецьку зачистка інакодумців
20 березня Ворошиловський районний суд Донецька виніс Ухвалу про притягання до адміністративної відповідальності, члена Конгресу українських націоналістів, голови Донецької обласної організації “Правовий захист” Вадима Черкаса.

Його визнано винним і винесено вирок у вигляді 10 діб адміністративного арешту.

Про це повідомила зампредседателя КУН, голова ДОО КУН Марія Олійник.

«Розгляд справи відбувся на вимогу начальника Ворошиловського районного відділу міліції Донецька Ігоря Островського за вказівкою прокурора Донецька Олександра Ольмезова, нібито за фактом «дрібного хуліганства, яке виражалося в порушенні тиші, нецензурних виразах й зухвалій поведінці», яка мала місце в приміщенні прокуратури Донецька 26 січня 2007 року», - сказано в повідомленні, поширеному Олійник.

У повідомленні наголошується, що насправді, «Вадим Черкас разом з потерпілими від незаконних дій прокуратури Донецька, прийшов в прокуратуру із питань земельного «дерибану» в Донецьку. Замість того щоб прийняти від них заяву, помічник прокурора виштовхнув Черкаса з кабінету, при цьому наніс йому тілесні ушкодження, які були зафіксовані судмедекспертизою внаслідок чого він більше 2 тижнів знаходився на лікарняному».

«Зараз прокуратура, міліція і суд вирішили виключити Черкаса з активної боротьби із злочинним режимом методом адміністративного арешту. Від арешту його поки що врятувало те, що він знаходиться у відрядженні», - говориться в повідомленні.

«Помста посадових осіб прокуратури Донецька відбулася після пікетування прокуратури Донецької області 20.02.2007 р. з приводу незаконних дій прокуратури області щодо захисту прав людини, які чинить місцева влада. Так, що якщо в Києві Луценка обмежили тільки в пересуванні, то в Донецьку закривають рот активістам-правозахисникам членам КУН «по-донбаськи» - арештом, який здійснюється з зухвалими порушеннями чинних законів, без повідомлення учасників судового процесу, спільними зусиллями міліції, прокуратури і суду.

Все це свідчить про сплановану в межах всієї України акцію злочинної влади із наступу на демократію, свободу слова, права людини», - сказано в повідомленні поширеному Олійник.

Також наголошується, що керівництвом Донецьких обласних організацій КУН і «Правовий захист» подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Донецької області, в якій побіжний перелік порушень з боку міліції, прокуратури і суду перевищив 3 аркуші.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.