Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Бойко і Могилевич керують РосУкрЕнерго

Скандал 8645 переглядів

Опубліковано - 23.03.2007 17:02 | Всі новини | Версія для друку

Юрій Бойко
Юрій Бойко
Міністерство юстиції США завершило своє розслідування про власників трейдера RosUkrEnergo (RUE), що постачає газ в Україну. Серед них значаться опальний підприємець Семен Могилевич і нинішній глава Мінпаливенерго України Юрій Бойко.

Аналогічне розслідування мають намір провести і у Великобританії, що здатне зірвати плани RUE по IPO на Лондонській фондовій біржі.

Мінюст США завершив розслідування про дійсних власників RUE, повідомила на своєму сайті Асоціація незалежних споживачів газу з штаб-квартирою в Амстердамі (Independent Gas Consumer Alliance).

Офіційно результати розслідування не розголошуються, проте джерела, близькі до нього, натякають, що за швейцарським трейдером стоять інтереси опального бізнесмена Семена Могилевича, міністра палива і енергетики України Юрія Бойко та ряду високопоставлених українських чиновників.

Семен Могилевич відомий далеко за межами України - ФБР оголосило його в міжнародний розшук по звинуваченню в шахрайстві, корупції, рекеті, відмиванні грошей.

За неофіційною інформацією, він контролює українські "Рівнеазот", Кримський содовий завод і "Кримський титан", що є найбільшими споживачами газу. Могилевича підозрюють у контролі над Highrock Holding Ltd., що займається постачаннями до Туркменії споживчих товарів і продуктів харчування в обмін на природний газ.

Комісія, що проводила розслідування, перевірила також ряд офшорів, через які Юрій Бойко здійснював сумнівні операції, пов'язані з торгівлею паливом.

Бойко спростовує свої зв'язки з RUE і Могилевичем, не заперечуючи факту знайомства із ним, говориться на сайті асоціації. Разом з тим Служба безпеки України (СБУ) ще в 2005 році порушила кримінальні справи проти колишнього керівника "Нафтогаза України" Юрія Бойко та його заступника Ігоря Вороніна, проте потім слідчі дії було припинено(піся звільнення із посади Турчинова - ред.). СБУ також побічно указувала на причетність Могилевича до діяльності RUE. На безпосередній зв'язок Бойка і Могилевича з трейдером указувала і екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Джерело у Верховній Раді повідомило, що якщо інформація дійсно виходить з США, то до неї варто віднестися зі всією серйозністю: "Зв'язки Могилевіча і Бойко з RUE очевидні, проте варто розуміти, що вони самостійно не змогли б організувати схему транзиту туркменського газу".

Перспективи IPO під загрозою

"Основною проблемою є вимога офіційного підтвердження про реальних власників компанії. А заява таких авторитетних органів про непрозорість структури може негативно позначитися на IPO, оскільки відбивається на репутації компанії і знижує привабливість вкладення засобів в неї", - говорить партнер юридичної фірми Tenzor Consulting Group Марина Фірсова.

Представник RUE Андрій Кнутов повідомив РБК daily, що "чутки про різні доповіді ще жодного разу не підтверджувалися". "Постійно з'являється інформація про якісь документи, але їх як і раніше немає", - говорить він. За його словами, компанія не планувала вихід на IPO, "ця тема навіть не піднімалася серед акціонерів".

Костянтин Батунін з Альфа-банка вважає, що IPO трейдера і без розслідування Мінюсту США викликало багато питань. "Структура власності до цих пір непрозора, компанія працює із збитками", - відзначає він. Як заявляв на початку року содиректор RUE і член правління "Газпрому" Костянтин Чуйченко, операційний збиток трейдера в 2006 році складе близько 850 млн дол.
Семен Могилевич
Семен Могилевич
Семен Могилевич

Семену Могильовічу 60 років, він з Києва. Згідно даних з орієнтування ФБР - курець, важить майже 136 кг Отримав диплом економіста в Львівському університеті. За даними правоохоронних органів, на початку 1970-х був пов'язаний з люберецьким (валюта), а згодом з солнцевстким злочинними угрупуваннями. Має дві судимості на території Росії. У 1990 році емігрував до Ізраїлю, потім переїхав до Угорщини. До 1992 року став громадянином Росії, України, Ізраїлю, Угорщини. В середині 1990-х придбав частку в Інкомбанку. Знаходиться в списку людей, яких розшукує ФБР, у підозрі в участі в махінаціях з акціями YBM Magnex International, Inc., яка коштувала інвесторам компанії 150 млн доларів.

У США Могилевича звинувачують також в рекеті, шахрайстві, відмиванні грошей. У 1998-1999 роках через рахунок в Bank of New York, Могилевича, пройшло 10 млрд доларів. У США і Ізраїлі підозрюють, що вони пішли на фінансування транспортування зброї і наркотиків. У дослідженні за замовленням американського National Institute of Justice говориться, що Могильовіч контролює мережу повій в нічних клубах Будапешта і Праги.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.