Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна планує закупити 1,5 млрд кубометрів російського газу

Газоват 5993 перегляди

Опубліковано - 14.11.2014 11:29 | Всі новини | Версія для друку

Україна планує закупити 1,5 млрд кубометрів російського газу
Україна планує закупити 1,5 млрд кубометрів російського газу
Україна Україна планує до кінця цього купити у російського газового монополіста компанії “Газпром” близько 1,5 млрд кубометрів газу на раніше обумовлених умовах попередньої оплати.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

При цьому обсяг закупівлі наступного року, за попередніми оцінками міністерства, становитиме близько 1 млрд кубометрів (йдеться про закупівлі газу в січні-березні 2015 року, згідно з брюссельськими домовленостями від 30 жовтня ц.р. - УНІАН).

"Наші попередні плани - купити до кінця року 1,5 млрд кубометрів газу. І, залежно від погоди, до 1 млрд кубометрів наступного року", - цитує прес-служба міністра Юрія Продана.

У прес-службі наголосили, що опалювальний сезон почався пізніше звичайного у зв’язку зі сприятливими погодними умовами, він проходить спокійно. Поки Україні не потрібні додаткові закупівлі газу. "Крім того, спрацювали заходи з економії палива", - зазначив Продан.

Як повідомлялося раніше, Україна перестала одержувати російський газ з середини червня поточного року через невизначеність умов поставок, ціни палива, а також механізму оплати існуючих боргів за паливо. Наприкінці жовтня в Брюсселі у форматі Україна – Росія – Європейський Союз було підписано протокол, що визначає умови оплати боргу, обсяг якого становить 3,1 млрд дол і частину якого – 1,45 млрд дол – Україна вже погасила, ціну нових поставок газу і умови його поставок. Відповідно до протоколу, Україна може купувати російське паливо в будь-яких обсягах і з будь-якої дати. Раніше використовуваний «Газпромом» принцип «бери або плати» не застосовується.

Ціна російського газу для України в 4 кварталі 2014 року становитиме 378 дол. за тис. кубометрів, у першому кварталі 2015 року – 365 дол. у зв’язку з динамікою ціни на нафту. Досягнуті домовленості є тимчасовими і діють до 31 березня 2015 року. Остаточні умови поставок російського газу до України, а також ціну палива повинен визначити Арбітражний суд Стокгольма, куди Україна звернулася з позовом навесні поточного року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.