Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


П’ятеро тайських студентів затримані за використання жесту з «Голодних ігор», - він же жест ВО «Свобода»

Світ навколо нас 4648 переглядів

Опубліковано - 20.11.2014 05:05 | Всі новини | Версія для друку

Жест протестувальників в Таїланді
Жест протестувальників в Таїланді
Поліція затримала п’ятьох студентів під час виступу прем’єр-міністра Таїланду в місті Хон Каен на півночі країни.

Протестувальники підняли над головою три пальці - таким жестом персонажі фільму «Голодні ігри» позначали свою причетність до руху опору тоталітарному режиму, повідомляє Associated Press.

Прем’єр Прают Чан-Оча зупинив свою промову, запитавши: «Хтось ще хоче висловити протест? Давайте швидше. Мені потрібно продовжувати».

Протестувальників, одягнених у футболки з написом «Ми не хочемо перевороту», доправили до поліцейської дільниці, а після - в армійську частину, де їх допитали військові. Покарання студентам призначено не було.

Повідомлення, що жителі Таїланду використовують під час антиурядових демонстрацій жест з «Голодних ігор» почали з’являтися ще в червні 2014 року. Тоді ж влада країни оголосила цей жест незаконним.
Підняття руки народним депутатом України від ВО «Свобода» Богданом Бенюком у сесійній залі ВРУ і кадр з фільму «Голодні ігри: І спалахне полум’я»
Підняття руки народним депутатом України від ВО «Свобода» Богданом Бенюком у сесійній залі ВРУ і кадр з фільму «Голодні ігри: І спалахне полум’я»
Командувач Королівської армією Таїланду генерал Прают Чан-Оча фактично прийшов до влади в травні 2014 року в результаті військового перевороту. 21 серпня він офіційно був обраний прем’єр-міністром країни. У Таїланді досі зберігається воєнний стан і діє заборона на несанкціоновані зібрання більше п’яти осіб.

«Голодні ігри» - голлівудський блокбастер-антиутопія про державу з тоталітарним режимом. Третій фільм франшизи, під назвою «Сойка-пересмішник», вийде на екрани кінотеатрів Таїланду сьогодні, 20 листопада 2014. Світова прем’єра - 21 листопада.

Але ще задовго до появи триквелу «Голодні ігри» (світова прем’єра першої частини якого відбулася 12 березня 2012 року) жест із трьох пальців став жестом і символом Всеукраїнського об’єднання «Свобода». На початку лютого цього року Петро Симоненко та нардепи від КПУ Адам Мартинюк і Петро Цибенко у Верховній раді України хотіли на законодавчому рівні заборонити цей жест як «неонацистський».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.