Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи отримають громадяни право на присутність на засіданнях парламенту?

За право людини 12424 перегляди

Опубліковано - 20.11.2014 11:31 | Всі новини | Версія для друку

Чи отримають громадяни право на присутність на засіданнях парламенту?
Чи отримають громадяни право на присутність на засіданнях парламенту?
Голова Верховної Ради Олександр Турчинов затвердив Порядок доступу до відкритих засідань парламенту.

Відтепер будь-яка особа зможе вільно відвідати засідання Верховної Ради, попередньо подавши електронну заявку та отримавши перепустку на відповідний пленарний день, повідомили в Інституті медіа права.

Як зазначається в повідомленні, зміни до Регламенту ВР щодо права громадян відвідувати засідання парламенту були внесені ще у березні цього року, однак механізм реалізації цього права через відсутність спеціального розпорядження спікера залишався невизначеним і на практиці потрапити до Верховної Ради звичайним українцям було нереально.

В Інституті медіа права нагадали, що після безрезультатних звернень до спікера парламенту з проханням виконати вимоги закону, редактор ресурсу «Доступ до правди», представниця ГО «Центр UA» Аліса Рубан за підтримки Інституту медіа права подала позов до голови Верховної Ради з вимогою забезпечити доступ громадян до відкритих засідань парламенту.

«Незважаючи на те, що судове засідання у цій справі, призначене спочатку на 28 жовтня, вже декілька разів відкладалось (наразі розгляд справи призначений на 10 грудня 2014 р.), основний результат боротьби громадськості вже досягнутий – 27 жовтня Олександр Турчинов нарешті затвердив Розпорядження «Про порядок доступу осіб до відкритих пленарних засідань Верховної Ради України» №694», - поінформували в Інституті медіа права.

При цьому зазначається, що на офіційному сайті Верховної Ради відповідний документ досі не оприлюднений, однак юристи Інституту медіа права змогли отримати скановану копію розпорядження у відповідь на свій інформаційний запит.

Відповідно до рішення Турчинова, вільний доступ до засідань буде забезпечений вже з дня відкриття першої сесії Верховної Ради восьмого скликання, йдеться в повідомленні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.