Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За рівнем інтеграції в ЄС Україна «пасе задніх» серед підписантів асоціації

Політика 5265 переглядів

Опубліковано - 21.11.2014 12:44 | Всі новини | Версія для друку

За рівнем інтеграції в ЄС Україна «пасе задніх» серед підписантів асоціації
За рівнем інтеграції в ЄС Україна «пасе задніх» серед підписантів асоціації
Україна досі лишається на останньому місці серед країн, що підписали Угоди про асоціацію.

Про це свідчить індекс, представлений в Батумі, під час Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (СхП).

Згаданий індекс оцінює зближення країн регіону з Євросоюзом.

Лідером СхП є Молдова,на другому місці – Грузія, яка протягом року показала найбільший прогрес. Як відомо, ці країни, а також Україна влітку підписали Угоди про асоціацію.

Від початку існування СхП (у 2009 році) Україну називали безумовним лідером в сфері євроінтеграції.

Після 2011 року ми опинилися на другому місці, лідером партнерства стала Молдова.

В 2013 році Індекс СхП продемонстрував, що Україна втратила також другу позицію та спустилася на третє місце, а друге місце посіла Грузія.

Індекс 2014 року показав, що протягом року, що минув, прогрес України в усіх сферах був повільнішим, ніж в інших лідерів, тому відставання України від Молдови та Грузії лише посилилося.

Індекс СХП вимірюється у трьох блоках – зв’язок з ЄС, наближення (нормативної бази) до норм ЄС, а також менеджмент в сфері євроінтеграції.

Лише за одним блоком з трьох Україна лишається на другому місці, при цьому розрив із третім місцем скоротився порівняно з 2013 роком. У двох інших блоках наша держава має суттєве відставання від Молдови та Грузії.

Організатори дослідження, що проводиться в рамках СхП, зазначають, що наведені показники не враховують реформ, проведених восени.

"Індекс готувався за ситуацією станом на кінець липня, а до цього часу в Україні відбулися лише невеликі зміни", - прокоментував погіршення позиції України Леонід Літра, експерт Інституту світової політики.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада України синхронно з Європейським парламентом ратифікувала угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

На цей час процедуру ратифікації Угоди про асоціацію України і Євросоюзу повністю завершили з 28 країн-членівЄС Румунія, Словаччина, Литва, Латвія, Мальта і Болгарія. Також ратифікацію завершила сама Україна. Крім того, ратифікацію угоди підтримав Європейський парламент.

Угода формально набуде чинності після того, як ратифікаційні процедури завершать усі країни, що може протривати й кілька років. Із 1 листопада, ще до завершення ратифікаційного процесу, розпочалося тимчасове застосування угоди.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.