Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін пообіцяв не допустити “кольорової революції” в Росії

Імперія «Совок» 4146 переглядів

Опубліковано - 21.11.2014 13:20 | Всі новини | Версія для друку

Путін пообіцяв не допустити “кольорової революції” в Росії
Путін пообіцяв не допустити “кольорової революції” в Росії
Російський президент Владімір Путін заявив, що влада зробить все можливе, щоб не допустити подібних до “кольорових революцій” подій.

"Ми бачимо, до яких трагічних наслідків призвела хвиля так званих кольорових революцій, і ми зробимо все для того, щоб це ніколи не сталося в Росії", - сказав Владімір Путін, виступаючи на засіданні ради безпеки, де розглядається державна концепція протидії екстремізму.

Президент також прирівняв "кольорові революції" до екстремізму, який, за його словами, використовують в сучасному світі як інструмент геополітики та перерозподілу сфер впливу.

"Ми повинні послідовно, глибоко і наполегливо займатися профілактикою екстремізму, викорінювати навіть передумови для його прояву", - зазначив Путін.

Зокрема, він закликав посилити контроль за дотриманням правил перебування мігрантів, оскільки, на його думку, незаконна міграція є "живильним середовищем для злочинності, появи міжетнічної напруженості та проявів екстремізму".

Російський лідер також заявив, що стурбований зростанням пропаганди екстремізму в інтернеті.
Російські закони про боротьбу з екстремізмом постійно зазнають критики, у тому числі і з боку міжнародних організацій. Зокрема, експерти вважають, що вони обмежують свободу російських ЗМІ.

Останнім часом попередження у зв’язку з порушенням законодавства щодо боротьби з екстремізмом отримали опозиційна "Новая газета" та радіостанція "Эхо Москвы".
В середу вперше в російській кримінальній практиці суд визнав екстремістським анекдот.

Вільна країна

Закон "Про протидію екстремістській діяльності" був ухвалений в Росії у 2002 році. Протягом останнього часу російські законодавці не раз приймали рішення щодо посилення відповідальності за екстремізм.

Наприкінці минулого року було прийнято рішення щодо досудового блокування інтернет-сайтів, які розміщують в мережі екстремістську інформацію, а перед тим - поправки, які запровадили більш суворе покарання за публічні заклики до екстремістської діяльності.

Влітку стало відомо, що МВС Росії розробило проект стратегії протидії екстремізму в Росії до 2025 року. Основним джерелом "деструктивної інформації" автори називають інтернет.

На засіданні ради безпеки голова МВС Владімір Колокольцев повідомив, що в Росії створять державну систему моніторингу проявів екстремізму, яка, за його словами, буде торкатися "не тільки телекомунікаційних мереж, але й інформаційного поля загалом".

Владімір Путін, в свою чергу, в черговий раз заявив, що боротьба російської влади з екстремізмом не є боротьбою з інакодумством.

"У нас вільна демократична країна. І її громадяни мають право мати свою думку і висловлювати цю думку. Мають право бути в опозиції до влади", - сказав він.

У жовтні на Валдаї Владімір Путін звинуватив Вашингтон у спонсоруванні екстремізму, заявивши, що партнери раз у раз "наступають на одні й ті самі граблі, тобто роблять одні й ті ж помилки".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.