Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи слід чекати чергової газової війни?

Газоват 6740 переглядів

Опубліковано - 5.01.2015 19:13 | Всі новини | Версія для друку

Чи слід чекати чергової газової війни?
Чи слід чекати чергової газової війни?
Прем’єр-міністр Росії Дмітрій Медвєдєв доручив главі компанії «Газпром» Алєксєю Міллеру «уважно слідкувати» за відбором російського газу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба російського уряду.

Під час робочої зустрічі Міллер доповів Медвєдєву, що українська сторона виконала передоплату за поставки газу в січні в розмірі $150 мільйонів.

«З урахуванням того, що Україна в грудні в значних обсягах відбирала газ зі своїх підземних сховищ, вона не відібрала обсяги, які були передплачені для постачання газу в грудні. З 1 мільярда кубометрів газу Україна відібрала десь близько 50%. З урахуванням передоплати за січневі поставки, українські обсяги за січень становлять близько 1 мільярда кубометрів. Але насправді це не так багато, з тієї причини, що в Україні холоднішає. Обсяги добових відборів в Україні в січні збільшилися в порівнянні з груднем в два рази», – зазначив Міллер.

Наприкінці грудня «Нафтогаз України» оплатив російському «Газпрому» поставку близько одного мільярда кубометрів газу в січні. За повідомленням, цей обсяг сформовано за рахунок передплати за січень 2015 року і невикористаного авансу за грудень 2014-го.
Як заявили в «Нафтогазі», обсяг газу, що буде придбаний за рахунок залишку грудневої передоплати, розраховується за новою ціною, якою саме – не вказано.

Згідно з домовленостями, досягнутими за посередництва Європейської комісії у Брюсселі 30 жовтня 2014 року, Україна і Росія дійшли згоди про відновлення поставок російського газу Києву в зимовий період на умовах передоплати, а також узгодили їхні тимчасові умови до березня наступного року включно. Домовленості передбачають, що українська сторона має до кінця року сплатити російській стороні борг у 3 мільярди 100 мільйонів доларів. При цьому умовою початку постачання газу є сплата першої частини цього боргу на суму в 1 мільярд 450 мільйонів доларів, а також передоплати за газ, який Україна хоче купити.

4 листопада 2014 року «Нафтогаз» перерахував «Газпромові» 1 мільярд 450 мільйонів доларів у рахунок оплати поставлених і несплачених раніше обсягів газу.

Росія повністю припинила постачання газу в Україну в червні, заявляючи про борг у 5 мільярдів 300 мільйонів доларів. Із того часу велися переговори про його відновлення у тристоронньому форматі Україна – ЄС – Росія. Тим часом українська сторона оскаржила російські претензії і виставила власні претензії до контрактів із «Газпромом» у трибуналі при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.