Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Анґела Меркель наполягає на мирному розв’язанні конфлікту на Донбасі

Світ навколо нас 4180 переглядів

Опубліковано - 26.01.2015 14:07 | Всі новини | Версія для друку

Анґела Меркель наполягає на мирному розв’язанні конфлікту на Донбасі
Анґела Меркель наполягає на мирному розв’язанні конфлікту на Донбасі
Анґела Меркель закликала Петра Порошенка докласти максимальних зусиль для того, щоб знайти мирне розв’язання конфлікту на Донбасі. Від Владіміра Путіна вона вимагає вплинути на сепаратистів.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком у неділю, 25 січня, закликала докласти максимум зусиль для того, щоб знайти мирне розв’язання конфлікту на Донбасі. Вона також висловила співчуття з приводу трагедії в Маріуполі, зазначається у повідомленні на офіційному сайті німецької канцлерки.

Анґела Меркель переконана, що і надалі потрібно добиватися втілення мінських домовленостей. На її думку, сторони конфлікту повинні у першу чергу дотримуватися режиму припинення вогню та відвести важкі озброєння від лінії розмежування, зафіксованої в Мінському протоколі. Меркель нагадала, що про реалізацію цих кроків міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" домовилися в Берліні.

Канцлерка наголосила також, що важливу роль у цьому процесі повинна відігравати контактна група, до якої входять представники України, Росії та ОБСЄ.

Путін має вплинути на сепаратистів

Російського президента Владіміра Путіна у телефонній розмові Анґела Меркель закликала уникати нової ескалації та вплинути на проросійських сепаратистів на Донбасі. "Підписанти мінських угод повинні сісти за один стіл з контактною групою і дотримуватися цих угод", - наголосила Меркель.

Порошенко "скоординував дії" також з Олландом

У цей же день Петро Порошенко провів телефонну розмову і з президентом Франції Франсуа Олландом, який також висловив занепокоєння через ескалацію ситуації в Донецькій та Луганській областях. Як зазначається на офіційному сайті глави української держави, Порошенко "скоординував з Анґелою Меркель та Франсуа Олландом подальші дії, зокрема, щодо скликання засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, для вжиття більш рішучих кроків з боку Євросоюзу у разі відсутності прогресу з деескалації ситуації а Донбасі". Лідери держав сподіваються, що зустріч тристоронньої контактної групи пройде до засідання Ради ЄС, яке заплановане на четвер, 29 січня 2015р.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.