Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Викреслити Україну з транзитерів газу вирішив особисто Путін

Газоват 6035 переглядів

Опубліковано - 28.01.2015 17:21 | Всі новини | Версія для друку

Викреслити Україну з транзитерів газу вирішив особисто Путін
Викреслити Україну з транзитерів газу вирішив особисто Путін
Рішення про перенаправлення поставок газу до Європи в обхід України з 2019 року прийнято вищим політичним керівництвом Росії.

Про це заявив сьогодні голова ради директорів «Газпрому» Віктор Зубков, виступаючи у Відні на Європейській газовій конференції, повідомляє ТАСС.

«Враховуючи прийняте рішення про перенаправлення поставок з 2019 року, у європейських партнерів на прийняття рішень залишилося не так багато часу (на підготовку інфраструктури)», - сказав він.

За словами Зубкова, рішення пустити російський газ в обхід України по «Турецькому потоку» прийнято вищим політичним керівництвом.

Як повідомлялося раніше, 15 січня глава «Нафтогазу України» Андрій Коболєв назвав блефом заяву «Газпрому» про плани перенаправити транзитні потоки російського газу до країн ЄС з України до Туреччини.

«Примус європейських країн до закупівель російського газу на кордоні Туреччина - Греція замість використання існуючої інфраструктури України - це відмова від прекрасно функціонуючої і надійної системи на користь багатомільярдних витрат на нову структуру, які в остаточному рахунку ляжуть на домогосподарства і підприємства Європи. Також це несе значні технічні ризики, не пропонуючи будь-яких переваг: та ж саме кількість газу (яка надходить до європейських споживачів через Україну) буде передана, тільки через різні канали. Таким чином, це лише політичний блеф», - сказав Коболєв.

У «Нафтогазі» нагадали, що компанія забезпечує безперебійний транзит російського газу до Євросоюзу, незважаючи на військову агресію Росії на Донбасі.

14 січня заступник голови Єврокомісії з енергетичних питань Марош Шефчович за результатами зустрічі з главою «Газпрому» Алєксєєм Міллером заявив, що для нього стали великою новиною плани «Газпрому» перенаправити транзит газу через Україну до Туреччини за допомогою нового газопроводу, який планується побудувати замість «Південного потоку».

У свою чергу, міністр енергетики РФ Алєксандр Новак зазначив, що рішення про будівництво газопроводу до Туреччини прийнято і «роботи вже ведуться».

Єврокомісія взяла до уваги плани «Газпрому» і визначить свою позицію з цього питання після детального вивчення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.