Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Єврокомісія хоче мати змогу ветувати енергетичні угоди, підписані країнами ЄС

Газоват 6671 перегляд

Опубліковано - 18.02.2015 14:16 | Всі новини | Версія для друку

Єврокомісія хоче мати змогу ветувати енергетичні угоди, підписані країнами ЄС
Єврокомісія хоче мати змогу ветувати енергетичні угоди, підписані країнами ЄС
В ЄС готують законопроект, який дозволить накладати вето на енергетичні угоди між членами Євросоюзу та іншими країнами.

Про це повідомляє англомовне видання EurActiv.

Згадані зміни готують в межах формування енергетичного союзу, який передбачає диверсифікацію постачання енергоносіїв та стратегію посилення енергобезпеки.

Відповідно до тексту закону, «активна участь» у газових переговорах дозволить уникнути «надмірного тиску або ринкових диспропорцій», заподіяну міжурядовими угодами з «країнами, які не дотримуються європейських законів». Тож перед підписанням угод, що стосуються енергетичного сектору, їх ретельно розглядатиме Єврокомісія - міжурядові угоди оцінюватимуть на відповідність енергетичному ринку ЄС та правилам безпеки постачання.

Як повідомляється, приводом для зміни законодавства стала низка угод, протягом 2008-2010 років підписаних Росією з шістьма країнами ЄС - Болгарією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією. Таємні домовленості з російським газовим монополістом «Газпромом» йшли в розріз з європейським законодавством та правилами конкуренції, через що передбачений угодами проект «Південний потік» був заморожений.

Разом з тим, в тексті проекту зазначають, що особливої уваги заслуговує модернізація стратегічного партнерства в галузі енергетики з України, яку в документі описують як важливу транзитну країну.

Крім того, ЄС планує використовувати «всі свої зовнішньополітичні інструменти», для співпраці з такими країнами як Алжир, Туреччина, Азербайджан, Туркменістан та Іран, державами Близького Сходу та Африки. Роботу щодо Південного газового коридору, ініційовану Європейською комісією, планують розширити, щоб полегшити експорт середньоазіатського газу в Європу.

Також ЄС продовжить працювати над створенням терміналів скрапленого природного газу (СПГ) – низка таких центрів будуть зведені в країнах Центральної і Східної Європи та Середземноморському регіоні.

Як відомо, рамкову стратегію енергетичного союзу планують оприлюднити 25 лютого. Сам проект закону датований 30 січня і наразі перебуває на доопрацюванні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.