Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ знешкодила російську диверсійну групу, яка влаштувала теракт у Харкові

Захист держави 6430 переглядів

Опубліковано - 27.02.2015 16:10 | Всі новини | Версія для друку

СБУ знешкодила російську диверсійну групу, яка влаштувала теракт у Харкові
СБУ знешкодила російську диверсійну групу, яка влаштувала теракт у Харкові
У результаті широкомасштабної спеціальної операції Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою та МВС знешкодила злочинну групу, яка вчинила терористичний акт у м. Харків 22 лютого ц.р. під час Маршу Гідності.

Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко на спільній прес-конференції у Генеральній прокуратурі України.

«Злочин проти власних громадян вчинила одна з ланок терористичної організації «Оплот». Вони отримували вказівки, знаряддя і гроші з Росії. Життя харків’ян було оцінено в 10 тисяч доларів», – повідомив голова СБУ.

За його словами, у рамках розпочатого кримінального провадження було затримано 3 злочинців – організаторів та виконавців цього цинічного злочину проти своїх же співгромадян.

Встановлено, що усі вони - мешканці Харкова та Харківської області у віці від 28-ми до 42-років. Терорист, який привів у дію вибуховий пристрій, в минулому – співробітник спецпідрозділу "Беркут".

Члени злочинного угруповання ще навесні минулого року були завербовані ГРУ ГШ РФ. Злочинці виїжджали до Бєлгорода для отримання завдань від російських спецслужб на вчинення диверсій та терактів у Харкові.
Там вони дали згоду на співпрацю з іноземною спецслужбою та проведення диверсійно-терористичної діяльності. Після «успішного» виконання завдань їм було обіцяно і грошові винагороди, і організацію втечі до Росії і т.зв. «гарантії безпеки».

Встановлено, що для вчинення терористичного акту зловмисники отримали від представника російських спецслужб «Ніколая» протипіхотну осколкову керовану міну направленої дії МОН-100 російського виробництва, яка містила 2 кг тротилу. Міну було приведено в дію дистанційно за допомогою мобільного телефону.

Один із затриманих спостерігав за початком руху колони та відправив ватажку групи повідомлення про її наближення.

Під час обшуків у помешканнях терористів співробітники СБУ вилучили гранати Ф-1, пластид, детонатори, набої до автоматичної зброї.

Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) Кримінального кодексу України.

«Сьогодні ми чітко розуміємо, що антиукраїнські сили намагаються дестабілізувати ситуацію в Харкові і Харківській області.

СБУ у взаємодії з Генеральною прокуратурою і МВС України здійснюють тут широкомасштабні контртерористичні заходи, щоб не допустити дестабілізації ситуації в регіоні», – наголосив Валентин Наливайченко.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.