Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Москві відбулася жалобна хода пам’яті Бориса Нємцова

Імперія «Совок» 5491 перегляд

Опубліковано - 1.03.2015 19:22 | Всі новини | Версія для друку

У Москві відбулася жалобна хода пам’яті Бориса Нємцова
У Москві відбулася жалобна хода пам’яті Бориса Нємцова
Сьогодні у Москві відбулася жалобна хода пам’яті Бориса Нємцова, вбитого пізно ввечері 27 лютого.

На Слов’янській площі в центрі Москви поліція розпочала пропускати людей через рамки металодетекторів о 14:00 за місцевим часом (це 13:00 за Києвом). Початок ходи до місця загибелі Нємцова, розташованого за кількасот метрів від Кремля, запланований на 15:00 за Москвою.

А в Санкт-Петербурзі, як передає телеканал «Дождь», у жалобній ході беруть участь до 10 тисяч людей.

Учасники жалобної ходи пам’яті Бориса Нємцова серед інших гасел скандують «Свободу Надії Савченко». Про це з російської столиці повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як чути з онлайн-трансляцій, які проводять Радіо Свобода, телеканал «Дождь» та інші засоби інформації, люди також вигукують «Ні війні», «Росія без Путіна» та інші гасла.

За офіційними даними, які наводить московська міліція, на момент офіційного початку ходи через рамки металодетекторів на Слов’янській площі в центрі російської столиці пройшли сім тисяч людей. Самі організатори акції наводять цифри від 20 до 50 тисяч учасників.

Телеканал «Дождь» повідомляє, що ще близько тисячі людей чекали своєї черги перед рамками металодетекторів на Слов’янській площі, хоча пропуск людей розпочався ще о 14:00 за Москвою (це 13:00 за Києвом).

Депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко, який представляє у парламенті Одесу, затриманий у Москві на ході пам’яті вбитого 27 лютого Бориса Нємцова. Про це повідомив сам Гончаренко на своєму блозі на «Українській правді».

«Мене затримала поліція. Відвели в автозак, відбирали паспорт. Потім паспорт повернули і вивели з автозаку, вдарили. Зараз тримають біля автозаку, не відпускають. Я нічого не викрикував, плакатів та прапорів не ніс – затримали просто за футболку», – написав Гончаренко.

Олексій Гончаренко справді сьогодні перебуває в Москві, де брав участь у жалобних заходах пам’яті Нємцова. Фотографії на підтвердження цього політик розмістив на своій сторінці у Facebook.
Український народний депутат Олексій Гончаренко в путінській буцегарні
Український народний депутат Олексій Гончаренко в путінській буцегарні
Харківський проросійський діяч Костянтин Долгов твердить, що це він зателефонував «представнику Слідчого комітету Російської Федерації з вимогою затримати Олексія Гончаренка». Долгов стверджує, що Гончаренко «причетний до спалення людей в Одесі 2 травня».

Про це сам Долгов похвалився у соціальних мережах.

Миж тим російський адвокат Марк Фейгін заявляє, що народного депутата України Олексія Гончаренка, затриманого у Москві, не мають права притягувати навіть до адміністративної відповідальності, бо він має дипломатичний імунітет як член делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це Фейгін заявив у коментарі Радіо Свобода.

«Депутат Верховної Ради Гончаренко має імунітет як делегат ПАРЄ. Мені не зрозуміло, на яких підставах його затримали. Цей статус дає йому імунітет, неприпустимо притягувати його навіть до адміністративної відповідальності. Взяли, розібралися і відпустили. МЗС має негайно втрутитись. Якщо він вам не подобається, візьміть його і відправте (в Україну – ред.). Але затримувати його не мають права», – наголосив Фейгін, який має намір захищати українського парламентаря.

Російський адвокат розповів, що про затримання Гончаренка йому повідомив народний депутат України Георгій Логвинський. За словами Фейгіна, наразі він прямує до Гончаренка, якого утримують у поліцейському відділенні у Китай-городі. Також, за даними адвоката, до Гончаренка намагається потрапити консул України у Москві Геннадій Брескаленко.

За словами Марка Фейгіна, за попередніми даними, Олексія Гончаренка затримали за адміністративне правопорушення за статтею про непокору міліції. Однак є інформація про те, нібито Гончаренку інкримінують причетність до пожежі у Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року, додав Фейгін.

«Ніякої такої справи (про події 2 травня в Одесі – ред.), яка б підпадала під юрисдикцію, у Росії немає. З якого дива тут писати на когось заяву. Треба в Києві писати», – наголосив адвокат.

МЗС України повідомлення про затримання Гончаренка поки не коментувало.

Олексія Гончаренка затримали у неділю під час ходи памʼяті російського опозиціонера Бориса Нємцова, якого вбили 27 лютого.

Марк Фейгін також є адвокатом української льотчиці, народного депутата і члена парламентської делегації України в ПАРЄ Надії Савченко.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.