Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія перетворює Крим на потужну військову базу, готуючись до можливого протистояння з НАТО

Імперія «Совок» 5970 переглядів

Опубліковано - 3.03.2015 14:52 | Всі новини | Версія для друку

Росія перетворює Крим на потужну військову базу, готуючись до можливого протистояння з НАТО
Росія перетворює Крим на потужну військову базу, готуючись до можливого протистояння з НАТО
Росія перетворює анексований Крим на потужну військову базу, визнавши мілітаризацію півострова ключовим національним пріоритетом для поширення впливу поза межами країни.

Про це пише видання Business Insider, посилаючись на висновки командування НАТО та інших військових експертів.

«Ми бачимо, що в Криму розмістили серйозні системи озброєння», - заявив генерал НАТО Філіп Брідлав під час конференції 25 лютого.

«Ці збройні системи зброї - як системи ППО, дія яких поширюється майже на половину Чорного моря, та систем поверхевої атаки, які охоплюють практично усю площу Чорного моря – перетворили Крим на велику платформу для проекції сили», - додав генерал НАТО.

За словами Брідлава, Росія розмістила на півострові різного типу ракетні системи, які можуть бути застосовані проти об’єктів в Чорному морі. Таким чином, Крим може функціонувати як передова оперативна база на лінії фронту з країнами НАТО у випадку військового протистояння між Альянсом і Москвою.

Крім того, раніше ЗМІ повідомляли про про розміщення на окупованому півострові балістичних ракетних систем «Іскандер», якими можна керувати в польоті, і які використовують для влучання в рухомі цілі.

За даними Польського інституту міжнародних справ (PISM), РФ розміщає в Криму системи «Хризантема», «Мста» і «Торнадо-Г». PISM зазначає, що Росія використовує суднобудівні потужності в Криму для перетворення старіючого Чорноморського флоту в більш життєздатну силу, впроваджуючи нові судна і обладнання.

У своїй військовій доктрині, оприлюдненій наприкінці 2014 року, РФ визначила Крим одним з трьох основних геополітичних пріоритетів. Разом з Арктикою і Калінінградом, Москва назвала мілітаризацію Криму ключовим національним пріоритетом для поширення впливу поза межами країни.

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю 5 каналу екс-глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що Росія зосередила на території тимчасово окупованого Криму понад 40 тис. військових.

Крім того, Джемілєв заявляв, що Росія завозить до Криму ракети, здатні носити ядерні боєголовки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.