Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ОБСЄ не бачить повноцінного відведення важкого озброєння

Світ навколо нас 5056 переглядів

Опубліковано - 4.03.2015 15:58 | Всі новини | Версія для друку

ОБСЄ не бачить повноцінного відведення важкого озброєння
ОБСЄ не бачить повноцінного відведення важкого озброєння
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не може підтвердити про повноцінне відведення важкого озброєння від лінії зіткнення в зоні АТО.

Про це повідомив на брифінгу в Києві прес-секретар місії Майкл Боцюрків.

«З моменту оголошення припинення вогню в середині лютого ми послали близько 30 патрулів спостерігачів на схід України, і багато з них їхали туди, щоб спостерігати за відведенням важкого озброєння. Змушений сказати, що було декілька випадків, коли патруль не був допущений до кінцевих точок розташування відводу важкого озброєння і техніки. Безумовно, це неприйнятно», – заявив він.

За словами прес-секретаря, в ОБСЄ наполягають, щоб кожна сторона надавала будь-яку інформацію, адже це допоможе ефективно здійснювати моніторинг відводу озброєння.

Боцюрків також підкреслив, що ОБСЄ повинно мати можливість відвідувати ті місця, куди здійснюється відвід, і встановити, чи не повертається в зону АТО відведене важке озброєння.

Як повідомлялося раніше, 2 березня «нормандська четвірка» домовилася про розміщення спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення режиму «тиші».

Представники самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» 3 березня повідомили, що не перечитимуть моніторингу з боку спостерігачів ОБСЄ.

Нагадаємо, що 27 лютого координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук повідомляв на своїй сторінці у Facebook, що бойовики відвели лише 10-15% важких озброєнь.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.