Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Удари долі роблять нас легковірними

Охорона здоров`я 16083 перегляди

Опубліковано - 25.05.2006 13:09 | Всі новини | Версія для друку

Удари долі роблять нас легковірними
Удари долі роблять нас легковірними
Люди, які не раз одержували від життя жорстокі уроки, більш легковірні, ніж ті, хто виріс у захищених, тепличних умовах. Таку закономірність виявили вчені Лестерського університету Великої Британії.

Шестимісячне дослідження, що провели в університетській Школі психології Кім Дрейк, Рей Булл та Джуліан Бун, показало, що несприятливі події, пережиті в дитинстві та юності, згодом призводили до того, що тих же людей у похилих літах простіше було ввести в оману. Проаналізувавши 60 таких екземплярів, психологи дійшли висновку, що вони, наприклад, більш вразливі до впливу ЗМІ або рекламних компаній або скоріше здатні піддатися тиску на допиті в поліцейській дільниці та бути брехливо обвинуваченими.

Хоча деякі з бувалих людей після безлічі нещасть і стають більш тверезомислячими, більшість, навпаки, перестають довіряти власним оцінкам і менш впевнені в своїй думці. Теорія, запропонована психологами Лестерського університету, однаково стосується і чоловіків, і жінок.

Навпаки, щасливе дитинство може забезпечити свого роду захист на все наступне життя, як би воно не склалося. Воно не обов'язково повинне бути зовсім безпроблемним, просто важливо, щоб у загальній хронологічній послідовності гарні події передували поганим, тоді неприємності не вплинуть на психіку так руйнівно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.