Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столиці відбувається з'їзд НСНУ. За участю Президента Ющенка

Політика 5960 переглядів

Опубліковано - 31.03.2007 14:41 | Всі новини | Версія для друку

У столиці відбувається з'їзд НСНУ. За участю Президента Ющенка
У столиці відбувається з'їзд НСНУ. За участю Президента Ющенка
У Києві проходить IV з’їзд партії “Наша Україна”. У ньому беруть участь 1293 делегати з усіх регіонів України та 374 представники засобів масової інформації.

Участь у з’їзді бере Президент України Віктор Ющенко. У порядку денному IV з’їзду "Нашої України" стоїть звіт Ради партії за поточний період, зміни до редакції Статуту, а також планується обрати керівні органи партії й внести зміни до складу центральної контрольно-ревізійної комісії.

Виступаючи перед делегатами з’їзду “Нашої України”, Віктор Балога подякував Президенту за участь у з’їзді. “Ми високо цінуємо підтримку, яку відчуваємо з боку Почесного голови партії", - сказав Балога.

"Ви поставили перед нами конкретні завдання, - сказав Віктор Балога, звертаючись до Президента. - Тому я хочу доповісти про проведену роботу. Ми зосередили її на трьох напрямках: позиціонування партії в нових політичних умовах, оптимізація політичної структури і ресурсне забезпечення. Спільними зусиллями ми просунулися на кожній ділянці. Партія виробила чітку політичну лінію. Партія зміцнилася організаційно і кадрово".

"З’їзд має демократично та колегіально вирішити ряд питань, які важливі для майбутнього партії, - повідомив Балога делегатам з’їзду “Нашої України”. - Головний висновок – “Наша Україна” утвердилася як живий суспільний організм і пройшла необхідну адаптацію до політичних обставин. Що зроблено: нами проведено активну звітно-виборчу компанію, у партії відбулися здорові дискусії щодо політичних та кадрових питань. Більшість регіональних рад підтвердили мандат довіри своїм керівникам. На засіданні Президії прийняте рішення щодо оптимізації складу Центрвиконкому та підготовки нового Статуту партії, про співпрацю між опозиційними силами".

"Вкрай потрібним є створення партійного інституту кадрів", - підкреслив Віктор Балога під час свого виступу.

"Ми чітко й однозначно визначаємо як пріоритетний європейський та євроатлантичний вектор розвитку нашої держави. Це вступ до НАТО та Європейського співтовариства", - сказав Балога.

Віктор Балога також підкреслив, що "ми чи не єдина політична сула, яка не торгує з народом у цих питаннях".

"5 лютого голови фракцій «Нашої України» і БЮТ підписали Заяву про спільну опозиційну діяльність у Верховній Раді. 24 лютого була підписана Угода про Об’єднану Опозицію. А вже 5 березня ми вийшли на формат підписання угод між керівниками регіональних партійних осередків та фракцій у місцевих та обласних радах Блоку «Наша Україна» і БЮТ. Отже, це була дуже динамічна і широкомасштабна відповідь нашої політичної сили на ті виклики, які сформувалися сьогодні в політичному просторі країни. Сьогодні є віра у те що, що ці дві політичні сили зможуть разом синхронно працювати. Це відповідь на сучасні політичні виклики", - розповів Балога.

"Я ціную вашу довіру і складаю свої повноваження", - сказав Віктор Балога на завершення.
“Якщо не буде відновлено на конституційній основі діяльність більшості, я підпишу указ про розпуск парламенту”, – зазначив під час свого виступу почесний голова партії “Наша Україна” Президент Віктор Ющенко.

У своїй промові Віктор Ющенко окреслив план виходу із політичної кризи. “Це протистояння досягло найвищого апогею, коли ігнорується Конституція, відбувається публічна узурпація влади, коли Конституція в значній частині порушується. Зараз по суті стоїть питання про зміну конституційного ладу”, - наголосив Ющенко.

“На першому пленарному засіданні Верховна Рада має припинити антиконституційну індивідуальну практику формування коаліції, ухвалити закон про імперативний мандат для депутатів парламенту, - підкреслив Президент. - Забезпечити безперешкодний розгляд Конституційним судом усіх резонансних справ. Спроби тиску на Конституційний Суд присікаються”.

“В цій країні є багато сил, які хотіли б бачити Конституційний суд таким, яким він був рік назад, тобто коли він не працював. При дієздатному Конституційному суді можна було б багато речей вирішити, які сьогодні хтось намагається вирішити через Майдан, протистояння”, - переконаний Ющенко.

Ще однією вимогою Президента є припинення політизації правоохоронних органів: “Вищі посадовці силових структур, які не справляються з виконанням своїх обов’язків, мають піти у відставку”.

“Негайно розпочати конституційний процес. Конституційна комісія розпочинає роботу з наступного тижня, напрацьовані нею зміни обговорюються в квітні-травні. Другий етап політреформи обговорюється в пакеті з напрацьованими змінами і ухвалюється восени.

Положення Універсалу закріпити на законодавчому рівні. Розробити і ухвалити нову редакцію закону про Кабмін з урахуванням усіх вимог Президента України”, - сказав почесний голова “Нашої України”.

На голову партії, після самовідводу Ющенка, обрано Вячеслава Кириленка. Президент Ющенко мотивував свою відмову очолити партію вимогами Конституції України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.