Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Газпром” змінює своє ставлення до ринку Євросоюзу

Газоват 6463 перегляди

Опубліковано - 16.03.2015 12:48 | Всі новини | Версія для друку

“Газпром” змінює своє ставлення до ринку Євросоюзу
“Газпром” змінює своє ставлення до ринку Євросоюзу
Брюссель хоче, щоб російська компанія чітко дотримувалася контрактів, а “Газпром” ігнорує претензії ЄС.

Євросоюз вже три з половиною роки проводить антимонопольне розслідування проти російської компанії "Газпром". Але російський енергетичний гігант теж не сидів склавши руки весь цей час. Він перерозглянув контракти з більшістю країн ЄС, не рідко відповідаючи в суді, скасував будівництво "Південного потоку" і відмовився від купівлі активів німецької хімічної компанії BASF.

При цьому "Газпром" активно намагається розвернутися від Європи до Азії, заключивши контракти з Китаєм. Та попри це, пише Financial Times, російська енергетична компанія все одно на 60% залежить від поставок в Європу.

В Брюсселі також є ті, хто вважає, що європейці на сьогодні дуже залежні від російських енергоносіїв. Тож питанням залишається, як сторони збудують свої відносини, враховуючи війну в Україні і загострення відносин між ЄС і Росією через неї. Сторонам доведеться шукати політичний і юридичний простір, щоб мати нормальні відносини. І юридичне підґрунтя стало одним із найбільш проблемних питань.

Позиція "Газпрому" полягає в тому, що ні компанія, ні Росія не збираються визнавати будь-які законні повноваження ЄС. І це дуже серйозно. "Навіть якщо "Газпром" погодиться з умовами європейців, потрібно буде підкріпити це на ділі. Брюссель захоче появи спостерігача, який буде стежити, чи виконує "Газпром" свої обіцянки. Але політична складова відносин може створити серйозні перешкоди цьому, оскільки російський уряд як власник компанії, вважатиме будь-які додаткові умови неприйнятними, оскілки це означатиме втрату обличчя", - йдеться в статті. "Теза, що все вирішує Кремль, - це кліше, яке не повною мірою відповідало дійсності аж до кризи. Але зараз воно дедалі більше справджується", - прокоментував неназваний співрозмовник Financial Times, наближений до очільників компанії "Газпром".

Водночас, рейтингова агенція Moody’s знизила рейтинги "Газпрому", "Лукойлу" і ще 12 найбільших російських компаній до "сміттєвого" рівня. 21 лютого Moody’s знизило суверенний кредитний рейтинг Росії до рівня Ba1, який вважається "сміттєвим", рейтинг знижений з рівня Baa3. Причинами зниження рейтингу Moody’s назвало погані перспективи російської економіки (агентство очікує "глибоку рецесію" в 2015 році і продовження спаду в 2016 році), ймовірне подальше ослаблення фіскальної стійкості і валютних резервів і, нарешті, "непередбачувану політичну динаміку".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.