Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Без Мінська-2 продовження санкцій ЄС проти Росії було б неможливим

Світ навколо нас 4718 переглядів

Опубліковано - 27.03.2015 14:23 | Всі новини | Версія для друку

Без Мінська-2 продовження санкцій ЄС проти Росії було б неможливим
Без Мінська-2 продовження санкцій ЄС проти Росії було б неможливим
Незважаючи на те, що умови Мінська- II є менш жорсткими для Росії, ніж домовленості, підписані у вересні 2014 року, вони полегшили лідерам ЄС завдання щодо продовження санкцій проти РФ.

Про це пише для Atlantic Council колишній посол США в Україні Джон Гербст.

На думку дипломата, Путін передбачав, що питання продовження санкцій ЄС проти Росії не підійматимуть до червня. У зв’язку з цим російський лідер планував посилити протистояння на Донбасі, щоб до літа захопити більше української території, а напередодні саміту у червні, на якому планували узгодити подальші дії Євросоюзу щодо РФ, дійсно скласти зброю.

«Потім він міг би попросити його європейських друзів, особливо Кіпр, Грецію та Угорщину, посприяти зняттю обмежень», - зазначає Гербст, додавши, що 19 березня все пішло не так, як сподівався Путін.

Зокрема, спочатку з’явилася інформація, що лідери ЄС не обговорюватимуть питання санкцій на березневому саміті. Президент Франції Франсуа Олланд виступив категорично проти санкцій, стверджуючи, що необхідно дати час Мінським домовленостям, і що в червні ситуація буде більш зрозумілою. Разом з тим, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Європейської Ради Дональд Туск змусили Олланда та інших лідерів ЄС змінити свою позицію та продовжити санкції вже 19 березня.

«Це відповідає позиції Німеччини, принаймні, з осені минулого року. Починаючи з підписання Мінських угод у вересні, Берлін наполягав на тому, що Москва повинна реалізувати домовленості, перш ніж ЄС ослабить санкції», - стверджує дипломат.

Разом з тим Гербст зазначає, що Кремль постійно порушував домовленості про припинення вогню, при чому лютнева угода, відома як Мінськ- II, є навіть більш прийнятною для агресора, ніж попередня, яка підкреслювала право України на відновлення контролю над своїми територіями.

«Мінськ-II лише закликає відновити його до кінця 2015 року - надаючи Москві більше десяти для того, щоб вивести зброю та бойовиків. Мінськ-II також дозволяє «Луганській та Донецькій народним республікам» право мати власні сили безпеки, а також право вето на зміни до Конституції, які Київ повинен внести відповідно до умов угоди про припинення вогню. Це надає Москві право контролювати політичні події в Україні», - підкреслює дипломат.

«Іншими словами, Німеччина і Франція винагородили Москву за порушення (першої, підписаної у Мінську у вересні – ред.) угоди про припинення вогню, посприявши Мінську-II», - додає Гербст, наголосивши, що навіть після цього Путін не припинив агресію в Україні.

Разом з тим, дипломат стверджує, що м’які для Росії умови Мінська-II дали Меркель можливість переконати партнерів по ЄС продовжити санкції. Зокрема, канцлер продемонструвала, що готова піти на компроміс.

«Як це не парадоксально, менш жорсткі умови угоди про припинення вогню полегшили Меркель шлях до продовження санкції. І це виглядає іронічно щодо Путіна», - резюмував Гербст.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.