Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовики будуть саботувати рішення Президента України

Коаліція «С.Р.А.К.А» 5746 переглядів

Опубліковано - 2.04.2007 22:59 | Всі новини | Версія для друку

Більшовики будуть саботувати рішення Президента України
Більшовики будуть саботувати рішення Президента України
На позачерговому засіданні Верховної Ради депутати ухвалили постанову “Про запобігання діям, що загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні”.

За неї проголосувало 255 депутатів.

У ній, зокрема, сказано, що у Ющенка нема підстав про дострокове припинення повноважень парламенту і президент зобов’язаний діяти "виключно на підставі в межах повноважень і в спосіб, що передбачений Конституцією і законами".

"Посадовим особам і органам Верховної Ради України в межах своїх повноважень забезпечити діяльність Верховної Ради відповідно до календарного плану 3 сесії 5 скликання та перспективного плану законодавчих робіт", - сказано в постанові.

Там також доручено прискорити підготовку проекту засад внутрішньої і зовнішньої політики з урахуванням відповідних положень Універсалу національної єдності, а також проекту закону про внесення змін до закону "Про Кабінет міністрів України".

"Тимчасово до ухвалення Конституційним Судом рішення щодо можливості входження до складу коаліції депутатських фракцій позафракційних депутатів зупинити дію пункту четвертого статті 61 регламенту Верховної Ради", - сказано у постанові.

Голові ВР доручено забезпечити участь представників парламенту в ініційованій президентом робочій комісії з питань вдосконалення системи влади України та внесення відповідних змін до Конституції.

Кабміну доручено забезпечити здійснення своїх повноважень у повній відповідності з Конституцією і законами України.

"Разом з центральними і місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування зосередити зусилля на своєчасному розв’язання важливих економічних і соціальних проблем, задоволення життєвих потреб населення, забезпечивши їх фінансування в межах відповідних бюджетів", - сказано у постанові.

Верховна Рада доручає провести силами Міністерства закордонних справ інформування іноземних держав щодо ситуації, що склалася в Україні.

"Усі фінансові витрати здійснювати виключно в межах закону про Державний бюджет на 2007 рік", - зачитав Мороз.

Крім того, у постанові сказано звернуту увагу правоохоронних органів "на невідворотність юридичної відповідальності у разі недотримання вимог статті 60 Конституції щодо віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу".

"Генеральні прокуратурі, забезпечуючи неухильне дотримання Конституції та законів України, конституційних прав громадян, своєчасно реагувати на факти порушення закону і Конституції", - сказано у постанові.

Вона набирає чинності з моменту її ухвалення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.