Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін мріє про Холодну війну, але він навіть не Брежнєв

Світ навколо нас 4846 переглядів

Опубліковано - 26.06.2015 20:09 | Всі новини | Версія для друку

Путін мріє про Холодну війну, але він навіть не Брежнєв
Путін мріє про Холодну війну, але він навіть не Брежнєв
Президент Росії Владімір Путін відроджує культ радянського тирана Йосипа Сталіна, тому, що хоче бути головним ворогом США, як і він. Російський президент мріє про відновлення Холодної війни.

"Але Путін – не Сталін і навіть не Брежнєв. А сьогоднішня Росія – це не СРСР і не єдине, на чому фокусуються американські політики у прийнятті рішень", - сказав американський політолог Волтер Рассел Мід в інтерв’ю Die Zeit.

На його думку, президент Росії хоче, щоб його країна знову стала супердержавою. Але при цьому в нього бракує грошей. "Натомість в Путіна є засоби тиску, такі як нафта і газ, а також спецлужби і відділ пропаганди з дуже розвиненими мережами. Всі ці інструменти досить економні. СРСР добилися з їхньою допомогою серйозних успіхів у часи Холодної війни. Кремль навчився цього у нацистів і Геббельса, який говорив, що варто лише довго повторювати велику брехню, щоб вона стала правдою", - пояснв Мід. Політолог додав, що Путін значно небезпечніший, ніж вважають на Заході. "Але він небезпечний не тому, що сильний, а тому, що його вороги слабкі. В ЄС і НАТО багато проблем, реальність Альянсу дуже далека від ідеалу. Тому російський президент і шукає способи розширити свою сферу впливу за допомогою, наприклад, Угорщини", - вважає експерт.

На питання, яке місце в уявленнях Путіна може займати Німеччина, політолог відповів, що, швидше за все, російський президент сприймає ЄС як проект Берліна. "І він бачить, що Берлін не може дати йому ради ні з політичної точки зору, ні з фінансової", - сказав політолог.

Видання The Wall Street Journal писала, що нова "холодна війна" може початися на арктичному фронті. Путін вважає периферію Східної Європи, що тягнеться від Балтійського моря до Чорного моря, частиною російського імперського спадку. Однак в останні роки російський лідер Владімір Путін також звернув свою увагу на північ, на Арктику. У свою чергу, видання The Guardian вважає, що Росія вже почала нову "холодну війну" і готується до відкритих боїв проти країн Заходу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.