Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі вважають, що ціна на газ для України має визначатися за чинним контрактом

Газоват 6472 перегляди

Опубліковано - 1.07.2015 20:17 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі вважають, що ціна на газ для України має визначатися за чинним контрактом
У Кремлі вважають, що ціна на газ для України має визначатися за чинним контрактом
Голова правління російського газового монополіста «Газпром» Алєксєй Міллер заявив, що встановлення розміру знижки для України є суверенним правом Росії.

Про це повідомили в управлінні інформації «Газпрому» з посиланням на заяву Міллера.

«Розмір експортного мита на поставку газу в Україну може визначатися поквартально рішенням уряду РФ. І це є суверенним правом Росії», - сказав він.

За словами Міллера, всі умови поставок газу в Україну у липні визначені чинним контрактом від 2009 року і чинними доповненнями до нього, і не потребують додаткових узгоджень із будь-ким.

«Ціна на газ для України визначається на підставі формули, встановленої у контракті. «Газпром» не вносив і не вноситиме жодних змін у механізм ціноутворення для поставок газу в Україну до кінця 2019 року», - заявив Міллер.

Як повідомлялося раніше, 30 червня у Відні відбулися газові переговори на рівні міністрів енергетики України та Росії за участю віце-президента ЄК із питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича. Сторони повинні були закріпити домовленості про умови поставок газу в Україну з Росії, включаючи ціну газу, а також питання транзиту й обсягів закачування. Однак запропоновані Росією умови були відхилені Україною.

Прем’єр-міністр Росії Дмітрій Медвєдєв 30 червня заявив, що кінцева ціна для України на газ із РФ у третьому кварталі з урахуванням знижки становитиме 247,18 дол. за тисячу кубометрів. Таким чином, знижка становитиме лише 39,97 дол. за тисячу кубометрів, або 13,92%.

Таким чином, Росія зменшила знижку на газ для України з 30% від ціни, обчисленої за формулою згідно з контрактом, до 13,92%.

«Нафтогаз України» з 1 липня припинив закупівлю газу в російської компанії «Газпром».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.