Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд пропонує скасувати ліцензії на експорт-імпорт алкоголю та сигарет

Влада 5258 переглядів

Опубліковано - 18.08.2015 14:07 | Всі новини | Версія для друку

Уряд пропонує скасувати ліцензії  на експорт-імпорт алкоголю та сигарет
Уряд пропонує скасувати ліцензії на експорт-імпорт алкоголю та сигарет
Відповідно до законопроекту, оптова торгівля етиловим, коньячним та плодовим спиртом буде і надалі здійснюватися за ліцензії на оптову торгівлю.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді скасувати ліцензування експорту та імпорту етилового, коньячного і плодового спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів з метою стимулювати зовнішньоекономічну діяльність України.

Відповідна пропозиція міститься в урядовому законопроекті №2498а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення дозвільних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності", розміщеному на сайті парламенту.

"Метою прийняття Закону України є лібералізація та дерегуляція зовнішньоекономічної діяльності, зокрема у сфері експорту, імпорту спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів шляхом скасування такого ліцензування", - йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

Також наголошується, що обсяг платежів до бюджету від придбання ліцензій є незначним порівняно з надходженнями від сплати податків і зборів за експорт-імпорт тютюну, алкогольних напоїв і спирту. У зв’язку з цим скасування ліцензій істотно не відіб’ється на стані бюджету.

Відповідно до законопроекту, оптова торгівля етиловим, коньячним і плодовим спиртом буде й надалі здійснюватися за ліцензії на оптову торгівлю.

Що стосується алкогольних напоїв та тютюнових виробів, то українські підприємства зможуть здійснювати імпорт і експорт, оптову торгівлю і відвантаження для реалізації магазинами безмитної торгівлі на основі ліцензії на оптову торгівлю відповідними товарами.

Як повідомлялося раніше, 1 липня набрали чинності зміни до Податкового кодексу про прирівнювання пива до алкогольних напоїв. Згідно цим змінам, вводиться атестація і ліцензування виробництва, імпорту та експорту пива. Крім того, виробники пива зобов’язані придбавати ліцензію на оптовий продаж за 500 тисяч гривень на рік.

14 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про внесення змін у деякі закони України про регулювання виробництва і обігу пива" (№2971-д), яким передбачається річна плата в 30 тисяч гривень за ліцензію на право оптової торгівлі для малих виробників пива, обсяг виробництва і продажів яких не перевищує 3 тисяч гектолітрів.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило законопроект, що передбачає запровадження диференційованого підходу до визначення вартості ліцензії на оптову продаж пива. За планом міністерства, міні-пивоварні і малих дистриб’юторів пропонується звільнити від оплати ліцензії, для середніх пивоварень і дистриб’юторів – істотно знизити її вартість, а для великих компаній – залишити на нинішньому рівні в 500 тисяч гривень на рік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.